Не тільки чай: що можна приготувати з імбиру

11 вересня 2020, 11:52
Імбир – спеція, яку варто включити в своє меню

Смузі імбир

Осінь – час поповнювати домашні запаси імбиру: відомо, що він прекрасно бореться зі шкідливими бактеріями і зміцнює імунітет напередодні холодної зими.

Імбир можна використовувати як харчову добавку, можна їсти його на закуску, а можна урізноманітнити ним вже знайомі осінні рецепти.

Реклама

Смузі з імбиром від Даші Малахової

Смузі з імбиром, ківі і бананом

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • 200-250 мл рідкої сметани
  • 1 ківі
  • 1/2 банана
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців
  • Невеликий шматочок кореня імбиру
  • Мед – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Сметану перелийте в чашу блендера. Додайте очищений і нарізаний ківі, половину банана і вівсяні пластівці.
  2. Корінь імбиру очистіть, натріть на дрібній тертці і додайте в чашу блендера. Влийте трохи рідкого меду (за смаком) і збийте в однорідну масу.
  3. Подавайте смузі відразу після приготування на сніданок, полуденок або в якості легкого перекусу.

Морквяно-імбирний суп від Григорія Германа

Морквяно-імбирний суп

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 3 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл вершків
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 корінь імбиру
  • 200 мл овочевого бульйону
  • Сіль, мелений перець
  • Зелень

Дивіться відео про корисні властивості імбиру:

Спосіб приготування:

  1. Моркву і цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.
  2. Розігрійте рослинну олію в каструлі, додайте цибулю і обсмажте до прозорості. Закиньте роздавлений зубчик часнику.
  3. Додайте моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажте до скоринки.
  4. Влийте частину бульйону. Поваріть п'ять хвилин і додайте тертий імбир.
  5. Вимкніть вогонь, подрібніть все блендером. Влийте вершки. Додайте сіль і перець. При необхідності розбавте суп бульйоном.
  6. Дрібно порубайте зелень і посипте суп перед подачею. За бажанням додайте дрібно нарізаний гострий перець.

Імбирно-лимонний чізкейк від Юлії Висоцької

Імбирно-лимонний чізкейк

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Складові:

  • 400 г зернистого сиру 9%
  • 150 г імбирного печива
  • 3 курячих яйця
  • 120 г цукру
  • 100 г лимонного варення
  • 60 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 4 ст. л. вершкового сиру
  • 2 ст. л. жирної сметани
  • 1 ст. л. крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 160 °С.
  2. Імбирне печиво подрібнити в блендері в дрібну крихту.
  3. Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому вогні, всипати імбирну крихту і перемішати.
  4. У глибоку миску натерти цедру лимона і вичавити сік.
  5. Сир викласти до лимонному соку з цедрою, всипати крохмаль, цукор і збити все занурювальним блендером.
  6. Додати вершковий сир, сметану і яйця, все перемішати.
  7. Роз'ємну форму для випічки обернути потрійним шаром фольги, викласти імбирну крихту з маслом, розподілити і притиснути руками, зверху рівномірно розподілити начинку.
  8. Форму з чізкейком поставити в глибоке деко, засунути його на 2/3 в духовку і влити в деко холодну воду так, щоб форма була покрита на чверть.
  9. Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
  10. Готовий чізкейк покрити лимонним варенням. Перед подачею остудити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжного коктейлю з ананаса, м'яти і імбиру, а також розповідали, як зробити імбирний квас.