На зиму: як заморозити ягідне пюре з цукром

28 серпня 2018, 15:51
Перетирати з цукром можна абсолютне будь-які літні та осінні ягоди

Заморожувати можна будь-які ягоди. Фото: pixabay.com

Заморожування з цукром – це порівняно швидкий і технічно простий спосіб заготовити ягоди на зиму. Крім того, таку солодку ягідну суміш можна використовувати не тільки як самостійний десерт, але і в якості начинки для пирогів. 

Як перетерти ягоди з цукром 

Реклама

Для початку ягоди треба перебрати, видалити гнилі і м'яті. Ретельно промийте їх у проточній воді, а потім сполосніть у кип'яченої, викладіть на чисту бавовняну тканину в один шар і дайте повністю висохнути. Потім перетріть ягоди в кухонному комбайні (або в м'ясорубці), пересипаючи їх цукром (близько 100 г піску на 200 г ягід). Розкладіть по пластиковими контейнерами і щільно закрийте кришками.

У морозильній камері заморожене ягідне пюре буде зберігатися 8-10 місяців. У заготівлі залишається 60-70% вітамінів і мікроелементів.

Недоліки заморожування ягід з цукром

Реклама

Перетерті ягоди швидко псуються при кімнатній температурі, так що їх слід зберігати виключно в морозильній камері. Крім того, для того щоб перетерті свіжі ягоди не псувалися, кількість цукру має бути не менше 60%. Тому, зберігаючи вітаміни, ми одержуємо дуже солодкий і калорійний продукт.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як правильно сушити лісові гриби в духовці. Ми також розповідали, як заморозити на зиму овочі, фрукти і ягоди.

Дивіться відео, як легко очистити ягоди від зайвого сміття і листя:

Реклама