Заморожування – це, мабуть, найшвидший спосіб заготівлі продуктів на зиму, який, крім того, є і найщаднішим до всіх корисних речовин, що знаходяться у фруктах і овочах.Заготовлювати на зиму можна малину, смородину, вишню, агрус, спаржеву квасолю, болгарський перець, щавель, помідори, баклажани, моркву, цвітну капусту, груші, персики, абрикоси, сливи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Для початку відберіть в міру стиглі ягоди, овочі і фрукти середнього розміру без ушкоджень. При необхідності помийте їх проточною водою, великі плоди розріжте на шматочки. Потім просушіть, розкладіть їх в один шар на дошки або листи і помістіть до морозилку. Заморожувати потрібно при температурі -20 °С в середньому дві години. Коли плоди замерзнуть, їх потрібно вийняти, швидко пересипати до поліетиленових пакетів і знову помістити до морозилки.
Такий спосіб допоможе зберегти 70-90% вітамінів і 90-100% мікроелементів. Заморожені овочі, фрукти і ягоди зберігатимуться близько 8-10 місяців.

Пам'ятайте, що головний ворог заморожених продуктів – розморожування. Повторно заморожувати розморожені фрукти-овочі не можна: так вони втрачають свої властивості (при розморожуванні корисні речовини йдуть в сік) і ризикують "поселити" в собі кілька бактерій.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти ні в якому разі не можна заморожувати. Сайт "Сегодня" також писав, як правильно заморозити готову їжу.
Дивіться відео, як заморозити помідори на зиму: