М'ясні тефтелі з гречкою в духовці: рецепт дня

29 квітня 2020, 12:16
Готуємо смачні м'ясні кульки в ароматному соусі

Тефтелі з гречкою

Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з гречки, скористайтеся нашим рецептом. М'ясні тефтелі з цієї популярною крупою – чудова ідея, як урізноманітнити домашнє меню. Вони запікаються в духовці під сметанно-томатним соусом.

М'ясні тефтелі з гречкою у духовці

Реклама

Тефтелі з гречкою

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 241 ккал на 100 г

Складові:

  • 1/2 склянки гречаної крупи
  • 500 г м'ясного фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 ст.л. сметани
  • 3 ст. л. томатного соусу
  • 1/2 склянки води
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • 1 яйце

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Зварити гречану крупу до напівготовності.
  2. Нарізати і обсмажити цибулю.
  3. У м'ясний фарш підмішати яйце, обсмажену цибулю і гречку. Посолити і поперчити. Зробити кульки.
  4. Покласти кульки в форму для випічки. Поставити в духовку на 15 хвилин.
  5. Тим часом змішати соус: сметану, томатний соус, воду і перемішати до однорідного стану.
  6. Після 15 хвилин випікання дістати котлети і полити їх соусом, потім готувати ще 10-15 хвилин.

З чим подавати тефтелі

Гарним доповненням до страви стануть свіжі або запечені овочі.

Дивіться відео, як приготувати оладки з гречки та гарбуза:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаній дієті. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною.