М'ясні страви на Новий рік- 2021: ТОП-5 святкових рецептів

10 грудня 2020, 14:58
Рецепти смачних м'ясних страв на Новий рік 2021

Новий рік-2021 – рік металевого Бика і у нього є свої вимоги до новорічного меню. Для того, щоб наступний рік був вдалим, починати готуватися треба зараз. А саме – подумати, що ставити на стіл з м'ясного. До вашої уваги 5 варіянтів класних страв.

Качине конфі з родзинками

Реклама
Фото: bonappetit.com

Час приготування

  • понад 3 годин

Інгредієнти

  • 8 шт – качині стегенця
  • 4 зуб. – тонко нарізані
  • гілочки чебрецю
  • 50 г – білого винного оцту
  • 50 г – цукру
  • 50 г – завчасно замочені білі родзинки
  • 2 ч. л – гірчиця
  • 8 гілочок – чебрець
  • сіль, мелений перець

Як приготувати

Реклама
  1. Кінчиком ножа зробити отвір в шкірці качиної ніжки. Натерти часником, сіллю перцем.
  2. Розігріти піч до 250 °. Викласти качку шкіркою вниз на жаровні, додати чебрець і 100 г води.
  3. Тушкувати близько 2 годин. Переверніть качку шкіркою вгору і продовжуйте готувати, доки м'ясо не стане дуже ніжним, а кістки можна буде легко прокручувати.

Підготуємо соус

Змішати оцет, цукор, гірчицю, гілочку розмарину, чебрець, 1 ч. ложку солі та склянку води до кипіння в середній каструлі. Зменшити вогонь і тушкувати, періодично помішуючи, 3 хв, доки цукор не розчиниться.

  1. Додати родзинки, зняти з вогню і дати охолонути не менше 1 години.
  2. Збільшити температуру печі до 400 °. Перекласти качку в в іншу форму, залити соусом і запікати, доки шкірка не стане коричневою і хрусткою, 30-35 хв. Подавати качку з родзинками.

Читайте також:

Реклама

Тушковані курячі стегна з кабачком і зеленню

Фото: bonappetit.com

Час приготування

  • більше 1 години

Інгредієнти

  • 10 шт – курячі стегенця
  • 200 г – сухе біле вино
  • 2 ст л – кунжутна олія
  • 2 шт – кабачки
  • 100 г – соєвого соусу
  • 200 г – курячого бульйону
  • сіль, перець, насіння кунжуту
  • зелень, зелена цибуля

Як приготувати

  1. Курячі стегна посолити, поперчити. Просмажити курку з двох боків до золотавої скоринки.
  2. Зелену цибулю порізати, поперчити, пасерувати в оливковій олії. Додати біле вино, протушкувати кілька хв.
  3. Додати соєвий соус, цукор, кунжутну олію та склянку бульйону, довести до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.
  4. Викласти курку в жаровню і тушкувати в соусі 30 хв.
  5. Додати порізаний кабачок і зелень, щоб вони повністю занурилися в соус. Протушкувати 20 хв.
  6. Подавати, зверху прикрасивши зеленню.

Печеня на Новий рік у трьох маринадах

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини без кістки
  • 500 мл кефіру
  • 5 зубчиків часнику
  • 1-2 перцю чилі
  • 4 ст. л. рослинної олії

Для основного маринаду:

  • 1 гілка розмарину
  • 4 гілки чебрецю
  • 2 см імбиру
  • 2 ч.л. солі
  • 10 шт. перцю горошком

Спосіб приготування:

  1. Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо із запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
  2. Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
  3. Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
  4. Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту рослинну олію.
  5. Дістаньте м'ясо з кефіру, обсушіть серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
  6. Розігрійте піч до 180 ºC і постеліть на стіл фольгу мінімум два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
  7. Відправте в піч на 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум'янити м'ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Читайте також:

Свинячі ребра на Новий рік у медово-гірчичному соусі

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Запашний перець – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Мед – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Ребра обсмажуємо на розпеченій сковороді на мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка.
  2. Відправляємо ребра в каструлю з киплячою водою, додаємо цибулю, лаврове листя, запашний перець, солимо за смаком, зменшуємо вогонь і варимо півтори години при слабкому кипінні.
  3. Дрібно нарізаємо часник, змішуємо із соєвим соусом, медом і гірчицею.
  4. Розігріваємо піч до 220° C.
  5. Дістаємо відварені реберця, обсушуємо, розрізаємо на окремі ребра, занурюємо в соус, розкладаємо на деко поверх паперу для випічки.
  6. Відправляємо в піч на 10-12 хвилин за 220° C до утворення красивої скоринки.

Баранина на Новий рік у горіховій паніровці

Вимогливі Козероги охоче з'їдять баранину

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • Бараняча лопатка (без кістки) – 900 г
  • Натуральний йогурт – 750 мл
  • Волоські горіхи (смажені) – 160 г
  • Арахіс (смажений) – 100 г
  • Мигдаль (смажений) – 40 г
  • Кеш'ю (смажений) – 40 г
  • Лимон – 2 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Олія – 120 мл
  • Імбир (корінь) – 5 см
  • М'ята – 5 гілочок
  • Кінза – 5 гілочок
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль – 7 г
  • Цукор – 8 г
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Кардамон – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Вода – 20 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: обсмажте на олії подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Додайте слайси перцю чилі, тертий корінь імбиру, горошини чорного перцю, паличку кориці, бутони гвоздики і зерна кардамону. Перемішайте, готуйте 3 хвилини.
  2. Натуральний йогурт з'єднайте з лимонним соком, додайте сіль і смажену суміш. Перемішайте, одну склянку маринаду відкладіть.
  3. Зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, покладіть м'ясо в миску з маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 4-6 години. Потім просушіть м'ясо, викладіть на пергамент і накрийте фольгою. Запікайте 1,5 години за температури до 190 ⁰С.
  4. Підготуйте горіхову суміш: подрібніть в дрібну крихту обсмажені волоські горіхи, арахіс, мигдаль і кеш'ю. Додайте горіхову крихту до маринаду і перемішайте. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Не накриваючи, відправте м'ясо в піч ще на 30 хвилин. Після приготування накрийте м'ясо фольгою і дайте постояти 10 хвилин.
  5. Приготуйте соус: до листя м'яти і кінзи додайте холодну воду, олію, часник, лимонний сік, цукор і сіль. Перебити до однорідності.
  6. Подавайте м'ясо із соусом.

Рулет з фаршу на Новий рік з перцем і сиром

М'ясний хліб – рецепт

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 500 г свинячого фаршу
  • 100 г тертого сиру твердих сортів
  • 30 г дрібно натертого сиру Пармезан
  • 2 великих болгарських перцю різного кольору
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • Зелень петрушки і кропу
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
  2. Фарш з'єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати.
  3. Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт товщиною 0,5 см.
  4. Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно нарубаної зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м'яса рулет.
  5. Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав'язати краї.
  6. Запікати в розігрітій до 180° С печі 30-40 хвилин.
  7. Готовий м'ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.

Тут зібрані рецепти салатів, який прикрасять новорічний стіл-2021.