Мусака по-грецьки: рецепт з баклажанами, фаршем і помідорами

15 червня 2020, 11:16
Готуємо домашню мусаку з баранячим фаршем

Мусака по-грецьки

Мусака – це запіканка з золотистою скоринкою з тонких скибочок баклажанів, перешарованих м'ясним фаршем і помідорами, одна з найсмачніших страв грецької кухні.

Щоб мусака вийшла смачною, для неї потрібно вибирати якісні овочі. Не варто намагатися приготувати грецьку страву з блідих тепличних помідорів і переспілих баклажанів, слід використовувати тільки найкращі та свіжі інгредієнти.

Реклама

Грецька мусака в духовці

Мусака по-грецьки

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 145 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 650 г фаршу баранини
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 3 помідори
  • 150 мл червоного сухого вина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • Половина чайної ложки меленого чорного перцю
  • Половина чайної ложки орегано

Читайте також:

Реклама

Для соусу:

  • 500 мл молока
  • 130 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 90 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю

Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити, залити окропом на хвилину, потім дістати і очистити від шкірки. Нарізати тонкими скибочками.
  2. Вимити баклажани і обрізати хвостики. Нарізати тонкими кружечками.
  3. Очистити цибулю і нарізати її тонкими півкільцями.
  4. Розігріти сковороду і змастити її оливковою олією. Потім розмістити в один шар кружечки баклажанів і з кожного боку обсмажувати по 40 секунд. Скласти їх в окрему ємність.
  5. Розігріти знову сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і відправити в неї підготовлену цибулю, обсмажувати до м'якості.
  6. Потім додати фарш і добре перемішати. Всипати орегано, мелений чорний перець і сіль. Збільшити вогонь і смажити кілька хвилин, розбиваючи грудочки лопаткою.
  7. Влити вино і тушкувати страву ще 5 хвилин.
  8. Взяти форму для запікання і на дно викласти рівномірним шаром частину баклажанів.
  9. Потім розмістити трохи фаршу і розрівняти його. Зверху розкласти помідори, потім знову баклажани, фарш і помідори.
  10. Для соусу розтопити в сотейнику вершкове масло. Після чого додати борошно і добре перемішати.
  11. Не припиняючи помішувати, влити молоко. Приправити перцем, мускатним горіхом і сіллю. Добре перемішати і довести до кипіння, потім зняти з вогню. Всипати дрібно натертий сир і перемішати.
  12. В окремій ємності збити трохи яйця і перелити їх в соус. Перемішати і вилити на мусаку.
  13. Готувати в розігрітій до 180 ° С духовці близько 40 хвилин.

Корисна порада

У страву можна додати тонко нарізану і обсмажену картоплю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мусаки з духовці з фаршем і писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і м'ясом в мультиварці .