Морквяний крем-суп з імбиром: покроковий рецепт від Григорія Германа

24 березня 2020, 14:07
Рецепт смачного і легкого супу з овочів

Морквяно-імбирний суп

Яскравий морквяно-імбирний суп – те, що потрібно для весни. У цій страві вдало поєднуються пікантний смак імбиру і солодкий, звичний для нас смак моркви. Такий суп ще і дуже корисний: морква багата на вітамін А, а імбир – фітонцидами, які допомагають боротися із застудою.

Читайте також:

Реклама

Рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".

Морквяно-імбирний суп

Морквяно-імбирний суп

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 45 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл вершків
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 корінь імбиру
  • 200 мл овочевого бульйону
  • Сіль, мелений перець
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Моркву і цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.
  2. Розігрійте олію в каструлі, додайте цибулю і обсмажте до прозорості. Закиньте розчавлений зубчик часнику.
  3. Додайте моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажте до скоринки.
  4. Влийте частину бульйону. Поваріть п'ять хвилин і додайте тертий імбир.
  5. Вимкніть вогонь, подрібніть все блендером. Влийте вершки. Додайте сіль і перець. При необхідності розбавте суп бульйоном.

Як подавати суп

Дрібно порубайте зелень і посипте суп перед подачею. За бажанням додайте дрібно нарізаний гострий перець.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вітамінний салат з морквою, кукурудзою і апельсином. "Сьогодні" також писали, як вживати корінь імбиру, щоб він приніс користь.