Ароматна морквяна основа з прянощами і ніжний крем з вершкового сиру – таке поєднання нікого не залишить байдужим.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами:
Обов'язково вибирайте солодку і соковиту моркву – від неї напряму залежатиме смак десерту.
Морквяний чізкейк з прянощами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 297 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г вершкового сиру
- 1 банка згущеного молока
- 200 г борошна
- 2 свіжих солодких моркви
- 125 мл рослинного масла
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 60 мл молока
- 30 г горіхів
- 20 г родзинок
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. меленої кориці
- 1/2 ч. л. . імбиру
- 1/2 ч. л. мускатного горіха
- 1/2 ч. л. меленої гвоздики
- 1 ст. л. соку лимона
- 5 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 ° C.
- Очищену моркву натріть на дрібній тертці.
- Змішайте сипучі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, корицю, імбир, мускатний горіх, гвоздику.
- Яйця збийте за допомогою міксера в густу піну, поступово всипати цукор, вливайте олію, молоко.
- З'єднайте борошняну суміш і яєчну, акуратно все перемішайте, додайте моркву, горіхи і родзинки.
- Залийте тісто у форму, найкраще візьміть роз'ємну. Поставте в духовку на 30-35 хвилин. Перевірте готовність за допомогою зубочистки. Готовий корж остудіть.
- Збийте вершковий сир (наприклад, маскапоне) зі згущеним молоком до однорідної маси. Додайте ваніль, лимонний сік. Суміш повинна вийти досить густою.
- Викладіть сирну суміш на морквяний корж. Акуратно розгладьте і поставте в холодильник на ніч.
Корисна порада
Готовий десерт можна прикрасити меленими волоськими горіхами, тертою лимонною цедрою або марципановими морквинами.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кексів з грушею і корицею . "Сьогодні" також писали, як спекти повітряні шоколадні капкейкі .