Мікрогрін: як виростити корисну зелень на підвіконні

28 травня 2020, 14:15
Особливості вирощування мікрозелень в домашніх умовах

Мікрогрін дуже корисний для здоров'я

Мікрогрін чудовий в салатах і сендвічах, ним прикрашають гарніри, коктейлі та смузі. Чим корисна мікрозелень, і як її вирощувати, показала Марія Монахова, експерт з рослинництва.

Мікрогрін – це маленькі паростки, від тижня до п'яти. У них міститься вдесятеро більше корисних елементів і вітамінів, ніж у дорослих овочах. До речі, відома модель і актриса Роузі Хантінгтон-Вайтлі радить вживати мікрогрін хоча б раз на день, щоб мати такий же квітучий вигляд, як вона.

Реклама

Читайте також:

Вирощувати мікрозелень дуже легко, це можна робити навіть з дітьми. Але насіння для вирощування мікрогріна потрібно використовувати тільки спеціальне, тому що воно не оброблено хімікатами. Можна використовувати такі культури, як горох, петрушка, кінза, а також інші пряні трави. Деякі з цих культур, наприклад, горох, можна їсти прямо разом з корінням.

Реклама

Як же їх посадити, щоб перед вживанням в їжу не мити? Для цього візьміть пластиковий контейнер, застеліть його поливним матом (будь-якою тканиною, що добре вбирає воду) і щедро обприскайте його водою кімнатної температури. Викладіть зверху насіння мікрогріна і рівномірно розподіліть. Накрийте кришкою.

Мікрогрін дуже корисний для здоров'я

Уже через п'ять тижнів ви отримаєте паростки. Вони чисті, їх можна вживати в їжу. Вирощуйте корисну мікрозелень вдома і будьте здорові!

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити мінігород на підвіконні. Сьогодні.Lifestyle також писали, як виростити на підвіконні зелень для салату.