Меню на Старий Новий рік: рецепти святкових страв

11 січня 2020, 14:01
Рецепти на Старий Новий рік 2020 з фото

Меню на Старий Новий рік включає багато м'ясних страв

Старий Новий рік, або Щедрий вечір, щорічно відзначають в Україні в ніч з 13 на 14 січня. У цей день прийнято готувати безліч страв. Чим більше їх на столі, тим щедрішим обіцяє бути наступний рік.

Дивіться відео, як відзначають Старий Новий рік:

Реклама

На свято роблять страви з м'яса, птиці та риби, готують кутю, вареники, а також солодку випічку, запіканки і бабки. Крім цього, на столі повинен бути узвар.

Читайте також:

Реклама

Холодець зі свинини

Рецепти заливного на день народження

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Інгредієнти:

  • 3-3,5 л води
  • 1 свиняча рулька (1-1,5 кг)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1/2 ч. л. солі на 1 л бульйону

Спосіб приготування:

  1. Рульку добре промити.
  2. Скласти в каструлю рульку, очищену моркву і цибулину. Залити холодною водою. Варити до закипання, знімати піну, задушити вогонь на мінімум і варити 3 години під закритою кришкою, не даючи бульйону википіти.
  3. Бульйон процідити і добре посолити, м'ясо відокремити від кісток.
  4. Форму застелити харчовою плівкою і викласти м'ясо щільним шаром.
  5. Залити бульйоном поверх м'яса. Закрити харчовою плівкою.
  6. Поставити в холодильник на ніч.
  7. Готовий холодець викласти з форми і розрізати на порційні шматочки. Викласти на блюдо і подавати разом з гірчицею і хріном.

Вареники з печінкою і цибулею

Ситна начинка з бринзи і шкварок дасть сил Ракам

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 150 мл вода
  • 250 г борошна
  • 2 ст. л. олії
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г курячої печінки
  • 150 г цибулі
  • 4 ст. л. олії
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно, зробити в центрі лунку, влити олію і розмішати. Довести воду до кипіння і відразу ж влити в борошно. Швидко замісити тісто, потім місити його ще 5 хвилин. Накрити рушником і залишити на півгодини.
  2. Печінку помити і очистити від плівок, розрізати на шматочки.
  3. Нарізати цибулю кубиком і обсмажити олії до напівготовності. Додати печінку і готувати близько 10 хвилин – до готовності. В кінці посолити і поперчити, дати охолонути.
  4. Розкачати тісто на посипаній борошном дошці до товщини 1 мм і вирізати за допомогою склянки кружечки.
  5. Печінку з цибулею пропустити через м'ясорубку. Викласти по столовій ложці отриманої маси на кружечки тесту, а потім защипати краї, формуючи вареники.
  6. Налити воду в каструлю і довести до кипіння. Додати сіль, 2 лаврові листки і 2 столових ложки соняшникової олії. Викласти вареники в киплячу воду і тут же перемішати дерев'яною ложкою, щоб вареники не прилипли до дна. Довести воду до кипіння ще раз і варити 2-3 хвилини.
  7. У цей час покласти на сковороду вершкове масло або бекон і готувати ще хвилину. Вареники акуратно дістати з води і викласти в сковорідку, перемішати.

Салат з квашеної капусти з яблуком і журавлиною

Салат з квашеної капусти з яблуком и журавлиною

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. журавлини
  • 500 г квашеної капусти
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • Петрушка – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте яблуко, видаліть серцевину. Наріжте фрукт на тонкі часточки.
  2. Зелень промийте, висушіть і подрібніть.
  3. Журавлину також промийте, просушіть паперовим рушником.
  4. Столову ложку журавлини розімніть в чашці. Сік ягоди відцідити, з'єднайте з оливковою олією. Туди ж пересипте цукор. Цю заправку гарненько перемішайте вилкою.
  5. У глибокій мисці змішайте квашену капусту і яблуко. Присипте ягодами журавлини, порізаню зеленню.
  6. Заправте салат, знову перемішайте і подавайте на стіл.

Маковий рулет з пісочного тіста

Маковий рулет на Старий Новий рік

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 4-5 склянок борошна
  • 1 ч.л. гашеної соди
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 2 жовтки + 1 яйце для змащування тіста
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст.л. сметани

Для начинки:

  • Мак
  • Ізюм
  • цукор
  • горіхи

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти, додати гашене соду. Холодне масло натерти на тертці і перемішати з борошном, щоб вийшла крихтоподібна маса.
  2. Окремо збити жовтки, цукор і сметану.
  3. Замісити з двох сумішей тісто. Розділити його на 5-6 частин і поставити в холодильник на годину.
  4. Розтерти запарений мак з цукром, додати родзинки і подрібнені горіхи.
  5. Розкачати кожну частину тесту, викласти начинку і згорнути рулетом.
  6. Змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору.
  7. Готовий рулет охолодити і розрізати на скибочки товщиною 1 см.

Узвар з медом

Узвар на Різдво

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 250 г сухофруктів (сушених яблук, кураги, чорносливу, родзинок, журавлини)
  • Цедра лимона – за смаком
  • 1 л води
  • Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти ретельно промити, залити водою і дати настоятися близько 3-4 годин.
  2. Потім перелити воду в каструлю, довести до кипіння. Фрукти перекласти в банку, залити їх окропом, додати цедру, закрити кришкою, укутати рушником і залишити таким чином на всю ніч.
  3. Перед подачею узвар перелити, а фрукти подавати окремо в посуді. Подавати з медом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як гадати на вареники . "Сьогодні" також ділилися рецептами куті на Старий Новий рік .