Медальйони зі свинини з апельсинами і червоною цибулею: рецепт дня

24 грудня 2019, 16:05
Готуємо запечену свинину з апельсинами і цибулею в духовці

Свинячі медальйони з апельсинами

Свинячі медальйони в духовці з апельсинами і червоною цибулею – страва, яку можна готувати як в будні, так і на свята.

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Реклама

Це варіація на тему кисло-солодкого китайської кулінарної традиції. А підсмажений бекон – вплив французького рагу.

Читайте також:

Реклама

Свинячі медальйони з апельсинами в духовці

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 223 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 600-700 г свинячої вирізки
  • 70 г тонко нарізаного бекону
  • 4 апельсина
  • 2-3 червоні цибулини
  • 4 гілочки тархуна
  • 4 гілочки чебрецю
  • 1 гілочка розмарину
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 4 ст. ложки червоного винного оцту
  • 1 ст. ложка цукру
  • 8 ст. ложок оливкової олії
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Лук наріжте тонкою соломкою і складіть в широкий жароміцний лоток. Апельсини очистіть і наріжте кружальцями або часточками, часник дрібно порубати. Додайте апельсини і часник в лоток разом з листочками чебрецю, розмарину і тархуна. Полийте все половиною оливкового масла і оцтом. Присипте цукром, посоліть і поперчіть. Перемішайте.
  2. Поставте в розігріту до 200 °С духовку на 40 хвилин.
  3. Тим часом зачистите свинину від плівок і сухожиль. Розріжте м'ясо поперек волокон на порційні шматки по 150-170 г кожен. Накрийте кожен шматок плівкою і відбийте вздовж волокон, надавши м'ясу круглу форму медальйона.
  4. Посоліть, поперчіть, оберніть кожен шматок м'яса тонкою смужкою бекону і закріпіть шпажкою, щоб бекон не розгорнувся під час приготування. Обсмажте на сильно розігрітій сковороді з усіх боків на олії до золотистого кольору.
  5. Перекладіть м'ясо в лоток до печеним овочам і апельсинів, поверніть в духовку ще на 15-17 хвилин. Надріжте медальйон, щоб перевірити його готовність, – виділився сік повинен бути прозорим. Дістаньте з духовки і дайте 5-7 хвилин відпочити.

Що подати на гарнір до свинини

До запеченого м'яса добре підійде рис, кускус, булгур або картопляне пюре.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик в маринаді з ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептом свинини в азіатському стилі .