"МастерШеф" – "Кулінарний випускний": рецепт шоколадного медовика від Кароліни Залевської

27 березня 2018, 17:31
Учасниця кулінарного шоу поділилася рецептом фірмового десерту

Медовик від Кароліни Залевської Фото: freepilk.com

Кароліна Залевська – одна з найсильніших і цілеспрямованих учасників на "МастерШеф". За професіоналізм і гарне почуття гумору дівчину полюбили як підлітки на "МастерШеф", так і глядачі. У Кароліни відмінно виходять десерти, тому вона з радістю поділилася рецептом одного з них. Читайте, як приготувати шоколадний медовик від Кароліни Залевської.

Рецепт шоколадного медовика

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • яйця – 6 шт.
  • вершкове масло – 150 г
  • мед – 225 г
  • цукор – 250 г
  • борошно – 850 г
  • сода – 30 г
  • лимонний сік – 30 мл
  • какао – 80 г

Інгредієнти для крема:

  • сметана 20% – 1 л
  • вершки від 30% – 300 мл
  • цукрова пудра – приблизно 400 г

Спосіб приготування:

  1. На парову баню поставте масло, цукор і мед – розтопіть до однорідності. Потім охолодіть масу, вона повинна стати теплою.
  2. Поступово введіть яйця, збиваючи вінчиком.
  3. Погасіть соду лимонним соком або оцтом і додайте її в масу.
  4. Просійте 600-700 г борошна і какао, потім додайте їх в масу.
  5. Вимісити тісто: воно повинно бути ледве теплим і злегка стікати з лопатки.
  6. Деко застеліть пергаментом для випічки і посипте борошном.
  7. Тонко розкачайте корж, постійно посипаючи борошном його і качалку. Проколіть виделкою і випікайте приблизно 5 хвилин при 180 °C. Загалом має вийти 4-6 коржів, в залежності від бажаного діаметру.
  1. Приготуйте крем. Необхідно окремо збити сметану з цукровою пудрою і окремо – охолоджені вершки.
  2. Перемішайте збиті вершки і сметану.
  3. Вирівняйте краї охолоджених коржів, відрізаючи зайве, і перемажте їх кремом.
  4. Залиште торт в холодильнику на кілька годин. Прикрасьте за бажанням.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом медовика з халвою від Валентини Хамайко. Ми також писали, як приготувати тарт у вигляді фаршированих лимонів за рецептом Асмік Гаспарян.