"МастерШеф" 8-й сезон: у 18-му випуску учасники дивуватимуть рестораторів

24 жовтня 2018, 13:05
Аматори побудували власні заклади і придумали меню

Учасники "МастерШеф" побудували ресторан Фото: прес-служба СТБ

У вчорашньому випуску "МастерШеф" почався найдовший конкурс в історії проекту. Такого судді ще ніколи не вимагали від учасників. Команди будували власні ресторани.

Після того, як учасники заробили гроші в першому конкурсі, судді видали кожній команді план ресторану. Їм дісталися приміщення по 35 квадратних метрів. Далі команди продумали концепцію, зробили ремонт.

Реклама
Татьяна Литвинова с мужем
Фото: пресс-служба СТБ

А в сьогоднішньому випуску "МастерШеф" їм належить скласти меню, приготувати страви і обслужити гостей. Хоча в гості прийдуть всього 8 людей, відповідальність на учасниках лежить колосальна. Адже годуватимуть вони суддів та їх близьких. 

Ектор Хіменес-Браво прийде разом зі своїми партнерами по ресторанах NAM і BAO, Тетяна Литвинова приїде зі своїм чоловіком Ярославом, який є великим інвестором, а Дмитро Горовенко запросить своїх друзів і партнерів по азіатському закладу Maisatai Bar. Гості замовлять страви в обох ресторанах, оцінять подачу, сервіс і концепції в цілому.

Учасники намагалися здивувати гостей 
Фото: прес-служба СТБ

Команда синіх вирішила відкрити ресторан мексиканської кухні, а червоні зупинилися на азіатській концепції.

Реклама

Команда червоних готуватиме спринг-роли, теплий салат зі свининою, пад-тай з лососем. Сині подадуть кесаділью, такос і свинячі реберця. До речі, обидві команди вирішили готувати свою варіацію на тему чізкейка. Але це досить ризиковано, адже чізкейк – це абсолютна класика. А втручатися в канони кулінарії під силу справжнім професіоналам. Як говорить суддя проекту Дмитро Горовенко, щоб успішно імпровізувати, потрібно досконально вивчити основи кулінарії.

Учасник червоною команди 
Фото: прес-служба СТБ

Чию концепцію сьогодні оцінять досвідчені ресторатори, а хто назавжди покине шоу, побачимо сьогодні на каналі СТБ.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом біскотти від Лізи Глинської. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати гарбузовий пудинг за рецептом Тетяни Литвинової.