Мариновані огірки без оцту: рецепт заготовки на зиму

29 липня 2020, 15:18
Замість оцту в заготовку додається листя щавлю

Огірки на зиму без оцту

Деякі господині примудряються замінювати оцет лимонною кислотою і навіть аспірином. Ми пропонуємо вам натуральніший спосіб – додати в банку з маринованими огірками листя щавлю.

Для консервації бажано вибирати огірки завдовжки 7-12 см, темно-зеленого кольору зі світлими боками і яскраво вираженими темними "пупиришками". Насіння в таких плодах небагато, а м'якоть щільна і соковита.

Реклама

Мариновані огірки без оцту

Огірки на зиму без оцту

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 20 ккал на 100 г

Складові:

  • Огірки свіжі – 1,5 кг

Читайте також:

Реклама

На 1 л заливки:

  • Сіль – 60 г
  • Цукор – 60 г
  • Щавель – 300 г
  • Перець пекучий маленький – 1 стручок

Дивіться відео, як зробити варення з огірків:

Спосіб приготування:

  1. Огірки обдайте окропом, потім облийте холодною водою, покладіть в банки.
  2. Щавель відваріть 2 хвилини, протріть через сито і викладіть назад в відвар, додайте сіль, цукор і гострий перець, доведіть до кипіння.
  3. Огірки залийте киплячою заливкою.
  4. Потім банки укупорьте, переверніть кришками вниз і залиште, накривши рушником або ковдрою.

Як зберігати заготовку

Тримайте банки з огірками в темному прохолодному приміщенні.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом маринованих огірків від Слави Камінської. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати малосольні огірки на зиму.