Мариновані кавуни в банках: кращі рецепти на зиму

7 серпня 2020, 18:35
Кавуни на зиму можна заготовити в банках в пряному маринаді

Хрусткі кавуни на зиму

Заготовки з кавуна відрізняються великою різноманітністю. З соковитої м'якоті можна робити варення, компоти, варити нардек – кавуновий мед. Ми пропонуємо приготувати мариновані кавуни в банках.

Для заготовок потрібно вибирати стиглі, але не перезрілі плоди. Ідеально підходять кавуни середнього розміру – кілограмів 5-7. Надто великі ягоди можуть мати надлишок добрив.

Реклама

Мариновані кавуни в банках на зиму смачні

Кавун на зиму солодкий

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 кг кавуна
  • 3 ст.л. меду
  • 1 ст.л. цукру
  • 2,5 л води
  • 160 г оцту 9%
  • 1 ст.л. крупної солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кавун ретельно помити, розрізати на трикутники разом з шкіркою. Насіння по можливості видалити. Щоб кавун було зручніше розфасувати по банкам, у кожного трикутника потрібно зрізати куточки на шкірці.
  2. Щільно викласти скибочки кавуна в стерилізовані банки. Залити окропом, дати постояти 10 хвилин, перелити воду в сотейник, а кавуни ще один раз залити гарячою водою.
  3. Знову вилити рідину в сотейник. Довести до кипіння на сильному вогні, всипати сіль і цукор, добре перемішати, щоб кристали розчинилися.
  4. Влити мед, перемішати, готувати на слабкому вогні 5 хвилин, в кінці додати оцет і зняти з плити.
  5. Залити шматочки кавуна в банках гарячим маринадом.
  6. Закрити металевими кришками, перевернути і накрити пледом. Дати повністю охолонути.
  7. Зберігати маринований кавун в темному прохолодному місці.

Мариновані кавуни без стерилізації

Хрусткі кавуни на зиму

Реклама

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 2,5 кг кавунів
  • 1 л води
  • 60 мл оцту
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 5 шт. перцю горошком
  • 2 лаврові листки

Дивіться відео, як вибрати кавун:

Спосіб приготування:

  1. Банки промити теплою водою з содою. Потім поставити стерилізуватися будь-яким способом.
  2. Кавун нарізати на шматочки, які зручно буде розкладати по банках, сильно утрамбовувати не потрібно. Між шарами викласти перець і лавровий лист.
  3. Банки зі шматочками кавуна залити окропом, накрити простерилізованими кришками, і дати постояти в такому вигляді п'ять хвилин. Потім обережно злити воду в каструлю.
  4. Поставити на вогонь, в процесі варіння додати сіль з цукром, перемішати, варити маринад п'ять хвилин, в кінці влити оцет (можна використовувати лимонну кислоту).
  5. Ополоником розлити маринад по банках і відразу ж закатати кришками. Перевернути, укутати теплою ковдрою і дати охолонути в такому вигляді. Після чого відправити на зберігання.

Мариновані кавуни в 3 літрових банках

Консервовані кавуни

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 2 кг кавунів
  • 6 шт. перцю горошком
  • 15 г солі
  • 30 г цукру
  • 90 мл оцту

Спосіб приготування:

  1. Кавун ретельно помити під проточною водою, потім нарізати такими шматочками, які легко пройдуть крізь шийку банки.
  2. Чисту банку наповнити шматочками кавуна, залити окропом до самого горлечка, накрити кришкою і відставити на 15 хвилин.
  3. Злити воду в каструлю, відправити на вогонь, повторно довести до кипіння.
  4. Насипати в банку сіль і цукор, налити оцет і додати чорний перець горошком, залити окропом і закрити герметично.
  5. Струснути банку, щоб кристали цукру і солі швидше розчинилися, перевернути догори дном, укутати в плед і залишити на добу.
  6. Зберігати заготовку в погребі.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кавуна з фетою.