Хрусткі кавуни на зиму
Заготовки з кавуна відрізняються великою різноманітністю. З соковитої м'якоті можна робити варення, компоти, варити нардек – кавуновий мед. Ми пропонуємо приготувати мариновані кавуни в банках.
Для заготовок потрібно вибирати стиглі, але не перезрілі плоди. Ідеально підходять кавуни середнього розміру – кілограмів 5-7. Надто великі ягоди можуть мати надлишок добрив.
Мариновані кавуни в банках на зиму смачні
Кавун на зиму солодкий
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 2 кг кавуна
- 3 ст.л. меду
- 1 ст.л. цукру
- 2,5 л води
- 160 г оцту 9%
- 1 ст.л. крупної солі
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Кавун ретельно помити, розрізати на трикутники разом з шкіркою. Насіння по можливості видалити. Щоб кавун було зручніше розфасувати по банкам, у кожного трикутника потрібно зрізати куточки на шкірці.
- Щільно викласти скибочки кавуна в стерилізовані банки. Залити окропом, дати постояти 10 хвилин, перелити воду в сотейник, а кавуни ще один раз залити гарячою водою.
- Знову вилити рідину в сотейник. Довести до кипіння на сильному вогні, всипати сіль і цукор, добре перемішати, щоб кристали розчинилися.
- Влити мед, перемішати, готувати на слабкому вогні 5 хвилин, в кінці додати оцет і зняти з плити.
- Залити шматочки кавуна в банках гарячим маринадом.
- Закрити металевими кришками, перевернути і накрити пледом. Дати повністю охолонути.
- Зберігати маринований кавун в темному прохолодному місці.
Мариновані кавуни без стерилізації
Хрусткі кавуни на зиму
Час приготування:
- 35 хвилин
Складові:
- 2,5 кг кавунів
- 1 л води
- 60 мл оцту
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
- 5 шт. перцю горошком
- 2 лаврові листки
Дивіться відео, як вибрати кавун:
Спосіб приготування:
- Банки промити теплою водою з содою. Потім поставити стерилізуватися будь-яким способом.
- Кавун нарізати на шматочки, які зручно буде розкладати по банках, сильно утрамбовувати не потрібно. Між шарами викласти перець і лавровий лист.
- Банки зі шматочками кавуна залити окропом, накрити простерилізованими кришками, і дати постояти в такому вигляді п'ять хвилин. Потім обережно злити воду в каструлю.
- Поставити на вогонь, в процесі варіння додати сіль з цукром, перемішати, варити маринад п'ять хвилин, в кінці влити оцет (можна використовувати лимонну кислоту).
- Ополоником розлити маринад по банках і відразу ж закатати кришками. Перевернути, укутати теплою ковдрою і дати охолонути в такому вигляді. Після чого відправити на зберігання.
Мариновані кавуни в 3 літрових банках
Консервовані кавуни
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 2 кг кавунів
- 6 шт. перцю горошком
- 15 г солі
- 30 г цукру
- 90 мл оцту
Спосіб приготування:
- Кавун ретельно помити під проточною водою, потім нарізати такими шматочками, які легко пройдуть крізь шийку банки.
- Чисту банку наповнити шматочками кавуна, залити окропом до самого горлечка, накрити кришкою і відставити на 15 хвилин.
- Злити воду в каструлю, відправити на вогонь, повторно довести до кипіння.
- Насипати в банку сіль і цукор, налити оцет і додати чорний перець горошком, залити окропом і закрити герметично.
- Струснути банку, щоб кристали цукру і солі швидше розчинилися, перевернути догори дном, укутати в плед і залишити на добу.
- Зберігати заготовку в погребі.
Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кавуна з фетою.