Як правильно та скільки можна зберігати м'ясо для шашлику
Сезон шашликів уже почався! Багато хто залюбки готує м'ясо на дачі. Ми поділимося рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак різних видів м'яса: курки, баранини, свинини і яловичини. Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них м'ясо на кілька годин.
Для риби, м'яса, морепродуктів: маринад з лимоном, розмарином, часником
Змішайте натерту цедру і сік 1 лимона з 6 ст. л. оливкового масла, додайте нарізане листя 1 гілочки розмарину, по 1 ч. л. крупної морської солі і свіжомеленого чорного перцю.
Для свинини, яловичини, курки: маринад "Гострий томат"
Змішайте 8 ст. л. протертих томатів (можна використовувати і кетчуп), 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. соусу чилі, 4 ст. л. червоного вина і жменю нарізаної зелені петрушки.
Для стейків зі свинини та яловичини: маринад з пивом і гірчицею
150 мл темного пива змішайте з 4 ст. л. зернистої гірчиці, лавровим листом і гілочками чебрецю, додайте 1 ч. л. солі та ½ ч. л. меленого перцю.
Для яловичої вирізки, курки, риби: азійський маринад
3 ст. л. соку лимона, 1 ст. л. коричневого цукру або мeду, 2 ст. л. оливкового масла, 1 ст. л. кунжутної олії, по 2 cт. л. рибного і соєвого соусів, 2 ч. л. тертого імбиру, 1 ч. л. перцю чилі.
Для свинини і курки: маринад з оливковою олією, чебрецем, бальзаміком
Змішайте 5 ст. л. бальзамічного оцту, 3 ст. л. оливкового масла, 1 ч. л. соусу табаско і 2-3 гілочки чебрецю.
Для курки: маринад з йогуртом і карі
200 мл натурального йогурту плюс 2 ч. л. порошку карі, 2 ст. л. соку лимона, нарізана кінза і щіпка свіжомеленого чорного перцю.
МОЗ закликає : за перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шампіньйони на грилі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом курки з картоплею в рукаві.