Макаронна запіканка з фаршем та сиром: рецепт дня

20 лютого 2020, 17:00
Готуємо макаронну запіканку з м'ясом, сиром і соусом бешамель

Запіканка з макаронами і фаршем в духовці

Апетитна запіканка з макаронів з м'ясом і соусом бешамель – проста і смачна страва, приготування якої займає мінімум часу.

Читайте також:

Реклама

Фарш можна вибрати будь-який: свинячий, яловичий, курячий або змішаний. А консервовані у власному соку помідори можна замінити свіжими.

Запіканка з макаронів в духовці

Запіканка з макаронами і фаршем в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 184 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг фаршу
  • 400 г середніх макаронних виробів
  • 400 г помідорів у власному соку
  • 300 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Для соусу:

  • 1 л молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії.
  2. Додати фарш, злегка обсмажити, розбиваючи грудочки лопаткою.
  3. З помідорів зняти шкірку, розім'яти разом з соком, додати до фаршу. Посолити, поперчити і тушкувати протягом 15-20 хвилин.
  4. Приготувати соус бешамель. Масло розтопити, додати борошно і перемішати. Злегка обсмажити.
  5. Тонкою цівкою влити молоко. Перемішати, довести до кипіння і трохи посолити. Нагрівати до тих пір, поки соус не стане по консистенції нагадувати рідку сметану.
  6. Макарони відварити до готовності, воду злити. Викласти в форму і розрівняти.
  7. Викласти зверху половину соусу і фарш, розрівняти.
  8. На фарш викласти соус, що залишився. Посипати тертим сиром.
  9. Запікати при температурі 180 °С до золотистої скоринки (близько 20-25 хвилин).

Як подавати запіканку

Подавайте макаронну запіканку гарячою. Її можна доповнити салатом зі свіжих овочів або просто зеленню.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з макаронів і овочів . "Сьогодні" також писали, як зробити овочеву запіканку з гарбузом .