Кращий рецепт смажених курячих ніжок з часником і зеленню

19 лютого 2020, 11:51
Фантастично простий і швидкий рецепт курки

Курячі ніжки на сковороді

Той факт, що у вас мало часу, не означає, що ви не можете приготувати смачну вечерю . Ніжні, ароматні курячі ніжки з часником, лимоном і зеленню будуть готові всього за 45 хвилин.

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Реклама

На гарнір до смажених гомілок можна подати відварний рис, запечену картоплю або салат зі свіжих овочів.

Читайте також:

Реклама

Курячі ніжки з лимоном і часником

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 144 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Сіль, перець
  • 10-16 курячих гомілок
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • Цедра 1 лимона плюс 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 столові ложки петрушки, нарізані

Спосіб приготування:

  1. Щедро натріть курячі ніжки сіллю і перцем і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Обсушити паперовим рушником.
  2. Нагрійте сковороду діаметром 30 см з товстим дном (бажано не з антипригарним покриттям) на середньому вогні. Якщо у вас недостатньо велика сковорода, використовуйте дві меньші сковороди.
  3. Додайте оливкову олію і половину вершкового масла. Коли масло спіниться, обсмажте ніжки з усіх боків порціями; перекладіть на тарілку.
  4. Зменшіть вогонь до середнього-низького, поверніть все курячі ніжки назад в сковороду. Накрийте кришкою і готуйте протягом 20-25 хвилин, перевертаючи ніжки кожні 5-10 хвилин для рівномірного приготування.
  5. Зніміть кришку і додайте масло, що залишилося, часник, цедру лимону та лимонний сік. Акуратно струсіть, щоб суміш покрила всі ніжки.
  6. Зніміть сковороду з вогню і дати постояти кілька хвилин. Посипте ніжки петрушкою і подавайте гарячими.

Корисна порада

Щоб м'ясо вийшло соковитим, натріть його сіллю та перцем мінімум за півгодини до приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки на вечерю .