Найкращий рецепт тушкованої капусти з м'ясом і томатною пастою

28 березня 2020, 08:00
Готуємо тушковану капусту зі свининою, овочами і томатним соусом

Тушкована капуста зі свининою – це прекрасний варіант простої і смачної вечері. А якщо у вас залишиться невелика порція, можна пустити її на начинку для пирога.

Читайте також:

Реклама

Посуд варто брати товстостінний, тоді нагрів буде рівномірним і тривалим. Підійдуть чавунна сковорода, качатниця, казан, чавунна або керамічна сковорода гриль, каструля з товстим дном і антипригарним покриттям.

Тушкована капуста з м'ясом

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 171 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 кг капусти
  • 400 г свинини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • Сіль, цукор і чорний перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • 0,5 ч. л. насіння коріандру
  • 4 ст. л. соняшникової олії

Дивіться відео, як приготувати свинину з грибами:

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати кубиками, капусту нашаткувати, цибулю і моркву довільно подрібнити.
  2. Обсмажити свинину на рослинній олії. Додати цибулю і моркву, готувати до м'якості. Приправити за смаком.
  3. Нашатковану капусту посипати сіллю (дві-три щіпки), пом'яти руками, щоб вона дала сік.
  4. Покласти в сковороду, перемішати і готувати 8-10 хвилин на середньому вогні. В результаті капуста повинна осісти, стати прозорою або приємного рожевого відтінку.
  5. Зменшити вогонь, щільно накрити кришкою і томити приблизно 30-40 хвилин. Щоб нічого не підгоріло, не забувайте помішувати ложкою або лопаткою.
  6. Томатну пасту розвести у воді (достатньо 100 мл), додати до капусти разом з коріандром і лавровим листом. Приправити до смаку.
  7. Перемішати і тушкувати ще 8-10 хвилин. Готову страву зняти з вогню і відразу прибрати лаврове листя.

Як подавати тушковану капусту

Подавати тушковану капусту гарячою разом з хлібом. Страву можна доповнити сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога з квашеною капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами страв з брокколі.