Кращий рецепт шоколадних вафель від Юлії Висоцької

20 березня 2020, 10:15
Готуємо шоколадні вафлі з ганашем і морозивом

Шоколадні вафлі з морозивом

Домашні вафлі – відмінний десерт, який можна приготувати на вихідних. Юлія Висоцька робить їх шоколадними, з додаванням кокосового масла. Для цього рецепта вам знадобиться спеціальна електрична вафельниця.

Читайте також:

Реклама

Для тіста бажано використовувати темний какао-порошок без цукру – так смак вафель буде збалансованим. За таким же принципом ви можете зробити несолодкі вафлі, якщо замість какао додасте тертий цукіні або моркву і не будете брати цукор.

Шоколадні вафлі з ганашем і морозивом

Шоколадні вафлі з морозивом

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 493 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама
  • Борошно – 250 г
  • Какао-порошок – 70 г
  • Цукор – 50 г
  • Сода – 1 ч. Л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розтоплене кокосове масло – 6 ст. л.
  • Шоколадний ганаш – 100 г
  • Ванільне морозиво – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішати борошно, какао, цукор і соду.
  2. Туди ж розбити яйця, потім влити молоко і розтоплене кокосове масло, посолити. Перемішати тісто до однорідного стану.
  3. Добре розігріти вафельницу, влити тісто, посмажити вафлі.
  4. Готовим вафлям дати трохи охолонути.

На замітку

Юлія Висоцька рекомендує подавати цей десерт з шоколадним ганашем і кулькою вершкового морозива.

Дивіться відео, як приготувати дієтичні бельгійські вафлі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі . "Сьогодні" також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі .