Кращий рецепт журавлинного соусу від Джеймі Олівера

23 жовтня 2018, 17:04
"Голий шеф" додає в журавлинний соус яблука

Журавлинний соус. Фото: depositphotos.com

Журавлинний соус – популярне доповнення до м'ясних страв. Знаменитий британський шеф Джеймі Олівер готує його з яблуками.

"Додавання яблук перетворює журавлинний соус в ідеальний акомпанемент до запеченої птиці", – вважає Джеймі. 

Реклама

Журавлинний соус з яблуками 

Складові: 

  • 500 г журавлини, свіжої або розмороженої
  • 2 червоно-зелені яблука, очищені та нарізані
  • 150 г світло-коричневого цукру
  • 1 паличка кориці

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Помістіть всі інгредієнти в каструлю і додайте трохи води. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  2. Варіть на помірному вогні, поки журавлина не почне лопатися, а яблука не стануть м'якими. Коли суміш загусне, зніміть каструлю з плити і охолодіть соус.

"Якщо ви плануєте подарувати соус друзям, перелийте його в стерилізовані банки і герметично закрийте. Після відкриття зберігайте його в холодильнику", – радить Джеймі Олівер. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про про корисні та шкідливі властивості журавлини. Сайт "Сьогодні" також писав, чому варто включити журавлинний сік в своє меню.

Дивіться відео, як зробити і законсервувати сливовий соус: