Кращий рецепт французьких лимонних млинців на сніданок

13 травня 2020, 14:35
Готуємо тонкі млинці на молоці з лимонним смаком

Лимонні млинці

Французькі лимонні млинці – те, що потрібно для сніданку. Від усіх інших вони відрізняються використанням цедри лимона для приготування тіста.

Якщо вам до душі страви з цитрусовими нотками, такі млинці вам точно сподобаються. До столу вони подаються разом з цукром і тонкими скибочками лимона.

Реклама

Лимонні млинці з цукровим посипанням

Лимонні млинці

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 146 ккал на 100 г

Складові:

Для млинців:

Реклама
  • 110 г борошна
  • сіль
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • 75 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. цедри лимона

Для подачі:

  • дрібний цукор або цукрова пудра
  • лимонний сік
  • скибочки лимона

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно і сіль у велику миску, зробіть в центрі невелике заглиблення і розбийте туди яйця. Домішуючи борошно з країв, зробіть тісто. Додайте дрібно натерту цедру.
  2. З'єднайте молоко і воду і поступово влийте в тісто, постійно помішуючи.
  3. Розтопіть вершкове масло і додайте дві столові ложки в тісто. Залишки злийте в миску і використовуйте для змащування сковороди перш ніж починати робити кожен наступний млинець.
  4. Розігрійте змащену сковороду діаметром 18-20 см. Наливаючи тісто ополоником, посмажте тонкі млинці.

Як подавати лимонні млинці

Перед подачею посипте кожен млинець цукром і збризніть свіжовичавленим лимонним соком. Потім складіть їх трикутниками або скрутіть рулетиками, зверху знову посипте цукром і полийте лимонним соком. Подавайте зі скибочками лимона.

Дивіться відео, як зробити медові млинці:

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як вибрати курячі яйця для млинців.