Лимонні млинці
Французькі лимонні млинці – те, що потрібно для сніданку. Від усіх інших вони відрізняються використанням цедри лимона для приготування тіста.
Якщо вам до душі страви з цитрусовими нотками, такі млинці вам точно сподобаються. До столу вони подаються разом з цукром і тонкими скибочками лимона.
Лимонні млинці з цукровим посипанням
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 146 ккал на 100 г
Складові:
Для млинців:
- 110 г борошна
- сіль
- 2 яйця
- 200 мл молока
- 75 мл води
- 50 г вершкового масла
- 1 ч.л. цедри лимона
Для подачі:
- дрібний цукор або цукрова пудра
- лимонний сік
- скибочки лимона
Спосіб приготування:
- Просійте борошно і сіль у велику миску, зробіть в центрі невелике заглиблення і розбийте туди яйця. Домішуючи борошно з країв, зробіть тісто. Додайте дрібно натерту цедру.
- З'єднайте молоко і воду і поступово влийте в тісто, постійно помішуючи.
- Розтопіть вершкове масло і додайте дві столові ложки в тісто. Залишки злийте в миску і використовуйте для змащування сковороди перш ніж починати робити кожен наступний млинець.
- Розігрійте змащену сковороду діаметром 18-20 см. Наливаючи тісто ополоником, посмажте тонкі млинці.
Як подавати лимонні млинці
Перед подачею посипте кожен млинець цукром і збризніть свіжовичавленим лимонним соком. Потім складіть їх трикутниками або скрутіть рулетиками, зверху знову посипте цукром і полийте лимонним соком. Подавайте зі скибочками лимона.
Дивіться відео, як зробити медові млинці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як вибрати курячі яйця для млинців.