Найкращі рецепти: яблучний хліб з родзинками і горіхами від Олексія Суханова

23 грудня 2018, 08:30
Смачна зимова випічка з яблуками, родзинками, корицею і горіхами

Яблучний кекс

Сьогодні ми будемо готувати яблучний хліб з прянощами за рецептом ведучого каналу "Україна" Олексія Суханова, смачний і ароматний.

Яблучний хліб з родзинками і горіхами

Реклама

Складові:

  • 360 г яблук
  • 60 г горіхів
  • 70 г цукру
  • 200 г борошна
  • 90 г родзинок
  • 50 г лікеру або коньяку
  • 50 г апельсинового соку
  • 10 г розпушувача
  • 2 г кориці
  • 2 г солі
  • 1 ст. л. рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Яблука нарізаємо невеликими шматочками і відкладаємо в бік.
  2. У мисці змішуємо апельсиновий цукор, коньяк, цукор і трохи солі. Потім додаємо волоські горіхи, родзинки і все яблука, перемішуємо.
  3. Потім змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і корицею. Додаємо яблучну суміш, ретельно перемішуємо.
  4. Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто і змащуємо його олією.
  5. Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 185 С духовці. Даємо хлібу трохи охолонути і дістаємо з форми.
  6. Останній штрих – посипаємо кекс цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати голландський яблучний кекс. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом кексу з апельсиновим просоченням.