Найкращі рецепти: як законсервувати інжир із динею

13 серпня 2019, 08:50
Робимо смачну заготовку на зиму

Інжир і диня – зараз, коли вони свіжі та не дуже дорогі, саме час приготувати варення, щоб взимку насолоджуватися екзотичним смаком разом з друзями. Зробити його дуже просто, каже телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.

Варення з інжиру і дині

Реклама

Складові:

  • 2 л води
  • 500 г цукру
  • 1 ч.л. лимонної кислоти
  • інжир
  • диня

Рецепт приготування:

  1. Зваріть сироп: налийте в каструлю воду, додайте цукор і доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, всипте чайну ложку лимонної кислоти.
  2. Наступний крок – інжир. Розріжте кожен плід на чотири частини. Якщо шкірка щільна, її не потрібно зрізати.
  3. Диню з щільною м'якоттю очистити від шкірки і насіння. Можна брати навіть злегка зеленувату диню. Наріжте м'якоть кубиками.
  4. Складіть інжир і диню в стерилізовані банки в пропорції 1:1, щільно утрамбуйте і залийте сиропом. Накрийте кришками і закатайте.

Таке варення не тільки поліпшить настрій, зробить вас здоровішими, але ще й внесе різноманітність в сірі зимові будні. Спробуйте, на це знадобиться дуже мало часу, і буде надзвичайно смачно!

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пряного варення з дині. Крім цього, ми розповідали, як приготувати екзотичне варення з огірків