Кращі рецепти: швидкі хачапурі на сковороді

16 січня 2018, 10:08
Готуємо хачапурі з сиром по рецепту Олексія Суханова, ведучого програми "Ранок з Україною"

Хачапурі на сковороді Фото: Телеканал Україна

Хачапурі – популярна страва грузинської кухні, яка представляє собою корж з сиром, рибою або м'ясом. Візьміть на замітку рецепт приготування хачапурі з начинкою з бринзи і сулугуні.

Хачапурі на сковороді
Складові:

Реклама

Для тіста:

  • мацоні або грецький йогурт – 200 г
  • боржомі або вода з содою – 25-50 мл
  • сода, погашена оцтом
  • борошно – 300 г
  • сіль

Для начинки:

  • сулугуні – 250 г
  • бринза – 300 г
  • яйця – 2 шт.

Рецепт приготування:

Реклама

1. Взяти мацоні або грецький йогурт, додати воду з содою або боржомі. Перемішати.

2. Додати соду, погашену оцтом. Перемішати до стану, поки в тісті не з'являться бульбашки.

3. Влити суміш в борошно. Потім круговими рухами замісити тісто. Всі дії з тістом потрібно робити виключно в одному напрямку і круговими рухами. За годинниковою стрілкою або проти годинникової – неважливо, але тільки по колу! Тісто не повинно липнути до рук. Після цього накрити його плівкою і залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.

Реклама

4. Взяти сулугуні та бринзу. Натерти на тертці, пропустити через м'ясорубку або розкришити виделкою.

5. Додати 2 яйця.

6. Зробити 3-4 кульки. Розділити тісто на 3-4 шматочки. Кожна кулька замішувати руками по колу, як би загортаючи тісто всередину. Руками зробити з тіста круг. Покласти кульку начинки.

7. Защипати тісто по колу як на хінкалі. Повинна вийти кулька з начинкою всередині.

8. Взяти качалку і акуратно розкачати кульку до кола діаметром не більше 15 см. Не тонко! Слідкуйте, щоб начинка не вилізла.

9. Нагріти сковорідку. Бажано чавунну або будь-яку іншу з товстим дном. Змастити вершковим маслом.

10. Покласти хачапурі защипом вниз.

11. Залишити на сковороді на 15 хвилин. Коли підрум'яниться, перевернути. Можна зверху змастити хачапурі розтопленим вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився кращими рецептами грузинської кухні. Ми також розповідали, що в Казані до Кубка Конфедерацій створили блюдо під назвою "матчапурі".

Дивіться відео, як приготувати фаршировані крабові палички за рецептом Олексія Суханова: