Лимонні еклери з карамеллю: рецепт від Юлії Висоцької

31 січня 2019, 16:03
Юлія Висоцька готує тістечка з карамеллю і лимонним кремом

Еклери – це смачні тістечка з заварного тіста з кремом усередині. Створення еклера приписується французькому кулінарові XIX століття Марі-Антуану Карему. Назва десерту походить від французького слова éclair (блискавка). Пропонуємо вам оригінальний рецепт лимонних еклерів від Юлії Висоцької.

Лимонні еклери з карамеллю

Реклама

Складові:

  • Борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Для карамелі:

  • Лимони – 2 шт.
  • Цукор – 150 г

Для крему:

Реклама
  • Лимони – 2 шт.
  • Вершкове масло – 175 г
  • Цукровий пісок – 125 г
  • Яєчні жовтки – 5 шт.

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
  2. Приготувати тісто: борошно просіяти через сито двічі; просіюючи вдруге, додати по дрібці солі та цукру. Розтопити 85 г вершкового масла в 180 мл гарячої води, всипати просіяне борошно і вимішати до однорідного стану.
  3. Яйця злегка збити і ввести невеликими порціями до борошна з маслом, безперервно вимішуючи, поки тісто не стане гладким і блискучим.
  4. Змастити деко вершковим маслом і, формуючи тістечка, викладати тісто столовою ложкою, попередньо опускаючи її в холодну воду, щоб тісто до неї не прилипало.
  5. Випікати еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, потім зменшити температуру до 150 ° С і випікати ще 10 хвилин.
  6. Цедру 2 лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.
  7. Приготувати крем: розтерти 175 г вершкового масла кімнатної температури з 125 г цукру, по одному ввести 5 жовтків, додати цедру і сік лимонів, вимішати.
  8. Прогрівати крем на водяній бані, безперервно перемішуючи його, щоб жовтки не згорнулися. Коли крем загусне, протерти його через сито.
  9. Надрізати еклери збоку і начинити їх кремом.
  10. З двох, що залишилися лимонів ножем для чищення овочів зняти цедру довгими тонкими смужками.
  11. Приготувати карамель: всипати в глибоку сковороду цукор, змочити його водою і поставити на вогонь. Коли цукор розчиниться, додати нарізану лимонну цедру і продовжувати прогрівати на невеликому вогні, поки карамель не загусне.
  12. Готової карамеллю прикрасити еклери.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших еклерів з заварним кремом. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати медовик з заварним кремом..

Реклама

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою: