Літня закуска в італійському стилі: баклажани з соусом песто

13 липня 2018, 11:00
Песто ідеально поєднується зі смаженими баклажанами

Баклажани з песто Фото: domashniy.ru

Коли як не влітку радувати себе і своїх близьких сезонними овочами та фруктами. Найбільш літній овоч, звичайно ж, баклажан. Крім великого вмісту вітаміну С, вітамінів групи В, каротину, баклажан знижує рівень холестерину в крові, завдяки калію нормалізують водний обмін в організмі.

Цей рецепт – з класичним соусом песто. До баклажанів ще дуже добре підходить песто з кінзи. Домашній песто, до речі, можна зробити будь-який, навіть з кропу.

Реклама

Закуска з баклажанів з песто

Складові:

  • 2 невеликих баклажани

Для песто:

Реклама
  • 1 стакан листя базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1/3 склянки кедрових горішків
  • 1/4 склянки тертого сиру "Пармеджано"
  • 1/4 склянки тертого сиру "Пекоріно"
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Баклажани порізати уздовж на пластини. Викласти в миску, добре посолити і дати постояти 30 хвилин, щоб пішла вся гіркота.
  2. Потім злити рідину, що виділилася, добре промити і підсмажити на сковороді гриль. Так вони зовсім не вберуть олію. Остудити.
  3. Приготувати соус песто спочатку в блендер закладається все, крім масла. Потім масло подливается в 2-3 прийоми. Вміст має перетворитися в пасту. В ідеалі соус робиться в ступці, але це жахливо важка праця. Тому спосіб "для ледачих" – зробити все в блендері. Важлива деталь: попередньо кедрові горіхи злегка підсушити на сухій сковороді. Сіль, як правило, виявляється не потрібна – "Пекоріно" досить солоний сир.
  4. Викласти баклажани на блюдо сервіровки, кожен шматок щедро намазати песто.
  5. Закрити плівкою і дати просочитися, 20-30 хвилин.
  6. Подавати зі свіжими помідорами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:

Реклама