Літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром: рецепт приготування

30 серпня 2020, 17:40
Рецепт смачного і незвичайного салату з літніх фруктів, сиру і горіхів

Салат з інжиру

З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино. Ми пропонуємо приготувати смачний літній салат з інжиру з блакитним сиром, виноградом, грушею і горіхами. Він заправляється сумішшю оливкової олії, апельсинового соку і гірчиці.

Літній салат з інжиру, винограду і сиру

Реклама

Салат з інжиру

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 272 ккал на 100 г

Складові:

  • Листя салату
  • 2-3 шт. свіжого інжиру
  • 1 стигла груша
  • Гроно винограду без кісточок
  • 50 г рокфору або іншого блакитного сиру
  • Жменя горіхів (волоських або пекан)

Читайте також:

Для заправки:

Реклама
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. гірчиці
  • Сіль, білий перець
  • Сік одного апельсина
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1/3 склянки кунжутної олії

Дивіться відео, як зробити "Цезар" з куркою гриль:

Спосіб приготування:

  1. Листя салату помити і обсушити, викласти в салатницю.
  2. Розкласти зверху розрізаний інжир, скибочки груші, шматочки блакитного сиру, виноград, горіхи (попередньо обсмажити їх на сухій сковороді або в духовці).
  3. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
  4. Подавати салат разом зі свіжим білим хлібом і холодним білим вином.

Корисна порада

Грушу в рецепті можна замінити манго.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з інжиром з лимоном і розмарином, а також писали, як приготувати випічку з інжиром.