Олів'є традиційно вважається новорічним салатом, але готувати його можна і влітку, якщо додати свіжі огірки і зелень, а майонез замінити сметаною або натуральним йогуртом.
Всі інгредієнти для салату повинні бути охолодженими. Яйця і овочі рекомендується відварити заздалегідь, щоб вони повністю охололи.
Літній олів'є
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 108 ккал на 100 г
Складові:
- 250-300 г докторської ковбаси або вареної курячої грудки
- 3 шт. картоплі
- 1 шт. моркви
- 2-3 яйця
- 2-3 свіжих огірка
- 1 пучок зелені
- 200 г зеленого горошку
- 2-3 ст. л. сметани
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву відварити. Остудити і очистити від шкірки.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити.
- Ковбасу або курку, картоплю, яйця, моркву й огірки нарізати дрібними кубиками.
- Зелень подрібнити.
- Змішати все в салатнику, додати зелений горошок, посолити, поперчити і заправити сметаною.
Корисна порада
Ви можете використовувати молодий зелений горошок, варений або свіжозаморожений.
Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з куркою, а також ділилися рецептом олів'є з малосольним лососем.