Холодний суп з редискою і авокадо
Холодні супи – справжній порятунок у спеку. Вони легкі, підбадьорливі і прекрасно втамовують спрагу.
Основою холодного супу можуть бути не тільки характерні для окрошки кефір або квас, а й овочевий бульйон, томатний сік, сметана, йогурт, сироватка, овочеві або фруктові соки.
Всі інші інгредієнти можна вибирати на свій смак. Підійдуть м'ясо, риба, яйця, крупи, овочі, гриби, зелень, а також фрукти, ягоди та горіхи.
Холодний огірковий суп з авокадо і редискою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1/2 склянки нарізаної зеленої цибулі
- 1-1/2 склянки свіжого огіркового соку
- 1/2 склянки свіжого соку червоного грейпфрута
- 1 чашка овочевого бульйону
- 1-1/2 чашки червоних і жовтих помідорів, нарізаних кубиками
- 3 стиглих авокадо
- 1/4 ч.л. копченої паприки
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Помістіть подрібнену цибулю в миску і посоліть. Дайте постояти протягом 20 хвилин, потім промийте.
- Авокадо почистіть і видаліть кісточки. Дві штуки наріжте невеликими кубиками.
- Збийте в блендері плід авокадо, що залишився, грейпфрутовий сік, овочевий бульйон і промиту зелену цибулю. Має вийти однорідне пюре.
- Додайте сіль, перець і паприку за смаком.
- Наприкінці додайте в суп нарізані помідори і авокадо. Охолодіть і подавайте разом з редискою.
Дивіться відео з незвичайними рецептами окрошки:
Холодний огірковий суп від Асмік Гаспарян
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 150 г огірків
- 100 г вершків
- 1 лимон
- 2-3 листочки м'яти
- 10 шт. зеленої цибулі
- 10-15 кубиків льоду
Спосіб приготування:
- Лід збити блендером в крихту.
- Додати довільно нарізані огірки і знову збити.
- Додати цибулю, свіжовичавлений сік лимона, м'яту, залити вершками, збити і посолити.
- При бажанні можна процідити суп через сито.
- Перелити суп в тарілки і відразу ж подавати, прикрасивши спіралями з огірка і шматочками редису.
Рецепт гаспачо від Ектора Хіменес-Браво
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 кг помідорів
- 1 великий болгарський перець
- 4 середніх огірки або 1 великий
- 4 великих зубчики часнику
- 2 ч.л. яблучного, червоного винного або хересного оцту
- 4 ст.л. оливкової олії
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком
- Листочки базиліка – за бажанням
Спосіб приготування:
- Очистити огірки від шкірки, нарізати кубиками.
- У перцю видалити плодоніжки і насіння і нарізати шматочками.
- На помідорах зробити надрізи навхрест і покласти в каструлю з окропом.
- Витримати помідори в ній 2-3 хвилини. Потім злити окріп і залити холодною водою. Видалити з помідорів шкірку і плодоніжки, а м'якоть нарізати на шматочки.
- Огірки, перець і помідори скласти в глибоку миску. Додати часник, оцет, олію, сіль і перець за смаком. Блендером подрібнити до стану пюре.
- Поставити суп в холодильник охолоджуватися мінімум на півгодини.
- Перед подачею на стіл скропити гаспачо в тарілках оливковою олією.
Холодний суп-пюре з авокадо
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 стигле маленьке авокадо, очищене
- 1 столова ложка (приблизно 1/4 маленької цибулини) нарізаної червоної цибулі
- 1-2 столові ложки лимонного соку
- 2 столові ложки подрібненої петрушки або кінзи
- 150 мл кефіру
- 1/2 чайної ложки червоних сухих пластівців гострого перцю
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
- Подрібнити до однорідної консистенції.
- Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
- Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.
Холодний борщ
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г буряка
- 1 морква
- 2 ст. л. оцту 3%
- 1 ст.л. цукру
- Вода
- Сіль
Для подачі:
- Варена картопля
- Свіжі огірки
- Яйця
- Зелень (кріп, петрушка)
- Зелена цибуля
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву нарізати невеликими брусочками або натерти на крупній тертці.
- Скласти в каструлю об'ємом 2-2,5 л, залити водою так, щоб вона тільки покривала овочі. Варити на самому повільному вогні до м'якості буряків.
- Додати оцет, цукор і сіль, долити гарячої води до верху.
- Довести до кипіння, зменшити нагрів і варити ще хвилин 10. Остудити і прибрати в холодильник.
- Картопля, огірки, варені яйця і зелень дрібно порізати. Покласти в тарілку гарніри, залити холодним буряковим супом. Подавати холодний борщ зі сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодного борщу на квасі.