Легкі салати на 8 Березня: 5 святкових рецептів

25 лютого 2021, 18:48
Вони легко готуються і їм не потрібен майонез

/ Фото: Unsplash

8 Березня – день жіночний і легкий. Тому хочеться легкості й у частуванні. Ну й оригінальності, звісно. Поки не знаєте, що подарувати подругам – тут є варіянти подарунків. Якщо у ваших планах урізноманітнити святкове урочисте меню цікавими салатами, які до того ж не зашкодять фігурі, то скористайтеся цією добіркою простих, але смачних салатів.

Салат з тунця та овочів

Салат з тунця та овочів

Реклама

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Мікс салатного листя
  • 1 огірок
  • 1 помідор або жменя томатів чері
  • 2 варені яйця
  • 80 г консервованого тунця шматочками
  • Оливкова олія – за смаком
  • Зерниста гірчиця – за смаком
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Салатне листя замочити у воді на пів години. Промити, дати висохнути й порвати на тарілку.
  2. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, варених яєць і тунця. За бажанням додати нарізану червону цибулю.
  3. Посолити й поперчити, полити оливковою олією, змішаною з гірчицею.

Теплий салат з буряком і апельсинами

Салат з буряка і апельсинів

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 буряка
  • 2 апельсини
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 пучок петрушки
  • 1 упаковка салатного міксу
  • Сіль і перець – за смаком

Для заправки:

  • 3 ст. л. апельсинового соку
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистити і нарізати кубиками. Розкласти на фользі, приправити сіллю і перцем, загорнути і поставити в розігріту до 200° С духовку. Запікати до готовності 60-90 хвилин.
  2. Очистити апельсини, зрізавши шкірку ножем, щоб можна було легше дістати часточки. Їх також слід вирізати ножем, щоб позбутися шкірки. З решти обрізків апельсина вичавити сік.
  3. Щоби приготувати заправку, слід змішати апельсиновий сік, діжонську гірчицю, яблучний оцет, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішати соус виделкою.
  4. Готовий буряк дістати з духовки і перекласти в салатницю. Заправити половиною отриманого соусу. До буряка додати нарізані часточки апельсина.
  5. Волоські горіхи вимити і підсушити в мікрохвильовці упродовж двох-трьох хвилин. Петрушку дрібно нарізати. Покласти зелень і горіхи до буряка з апельсинами, приправити салат сіллю і перцем, перемішати.
  6. Викласти на тарілку салатне листя, а зверху – теплий салат з буряка й апельсинів, заправити соусом і подавати на стіл.

Читайте також:

Салат з копченої курки з кукурудзою

Салат з курки з кукурудзою і буряками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 бляшанка консервованої кукурудзи
  • 300 г вареного буряка
  • 200 г варено-копченої курки
  • 1 свіжий огірок
  • 75 г мікс салату
  • 100 г помідорів чері
  • 150 г фети
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1/2 ст. л. яблучного оцту
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку: в мисці збийте виделкою оливкову олію, оцет, гірчицю.
  2. Курку наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
  3. Нарізану кубиками фету перемішайте з соусом з гірчиці.
  4. Буряк почистіть і наріжте кубиками.
  5. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки, фету. Заправте оливковою олією.
  6. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовану суміш.
  7. Якщо заправка здасться вам кислою – додайте трохи меду або кленового сиропу. Перемішайте.

Святковий салат з печінки тріски

Салат з печінки тріски

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 240 г печінки тріски
  • 3 курячі яйця
  • 2 ст. л. червоної ікри
  • 2 свіжі огірки
  • 1 картоплина
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування: ⠀

  1. Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
  2. Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в склянки або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
  3. Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
  4. Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
  5. Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З другого боку розкласти червону ікру.
  6. Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати кубики огірка.
  7. Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.

Салат з креветками і помідорами чері

Салат з креветками та помідорами

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г готових креветок
  • 8 помідорів чері
  • 6 перепелиних яєць
  • 50 г міксу салатного листя
  • 50 г свіжого шпинату
  • 50 г пармезану

Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. зернистої гірчиці
  • 2 ч. л. соку лимона
  • Кунжут, сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Листя салату і шпинат добре помити і обсушити на паперових рушниках.
  2. Відварити перепелині яйця упродовж чотирьох хвилин, остудити, очистити й розрізати вздовж навпіл.
  3. Помідори чері розрізати вздовж навпіл. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  4. З'єднати в мисочці оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішати.
  5. Порвати на невеликі шматочки салатний мікс, додати шпинат, готові креветки, помідори, яйця, заправку. Акуратно перемішати, викласти на тарілки, посипати пармезаном і кунжутом.

Тут знайдете рецепти гарячих і легких страв на 8 Березня.