Лайфхак від Євгена Клопотенка – як зробити ситний та корисний хумус із зеленого горошку

16 квітня 2022, 09:00
Отримати ситну закуску для чудового перекушування в дорозі або в сховищі, можна із зеленого консервованого горошку. Євген Клопотенко розповів, як це зробити

Євген Клопотенко розкрив секрет, як зробити ситний та корисний хумус із зеленого горошку / Фото: instagram.com/klopotenko,

Нормально харчується в умовах війни з Росією вдається далеко не кожному, тому для утримання здоров'я можна використовувати альтернативні продукти. Наприклад, приготувати ситну пасту на зразок хумуса можна із консервованого зеленого горошку – рецептом поділився кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Зелений горошок багатий на клітковину, яка необхідна для нормальної роботи кишківнику. Крім того, зелений горошок багатий на вітаміни і мікроелементи, як і інші бобові культури.

Реклама

Смачно, ситно, нормально зберігається, жодних зусиль не вимагає, продукти для приготування такого хумуса доступні, – пише у своїй інстаграмі Євген Клопотенко.

Берете банку горошку, відкриваєте та зливаєте всю рідину, вона не потрібна для цієї страви. Сам горошок збиваєте/перетираєте зі столовою ложкою олії (якщо оливкова – взагалі ідеально і корисніше для здоров'я), додаєте часник (Євген брав два зубчики, але ви регулюйте на свій смак) і сік чверті лимона.

Зелений горошок багатий на клітковину, яка необхідна для нормальної роботи кишечника

Готово. Якщо є можливість підсмажити грінку – буде ще смачніше їсти таку пасту зі смаженим хлібом. Якщо у вас є спеції, то "грайте" з ними – чилі, італійські трави, зіра – беріть, що хочете… Такий от лайфхак виходить, смачного!

Реклама

Також раніше Євген Клопотенко розповів, як зберегти продукти без холодильника

А ще кулінарний експерт відповів, чому тепер, під час війни, важливо їсти гречку і вона корисна.