Лайфхак: як правильно заморозити томати

22 серпня 2018, 12:55
Робимо заготовки з помідорів на зиму

Кінець серпня – час запасатися помідорами. Взимку вони, звичайно, теж є у продажу, але дорогі, і смак не порівняти з річним, городнім. А ось в заморожених томатах зберігаються не тільки смак і аромат, але і всі вітаміни. 

Способів заготовити сонячний овоч кілька. Можна нарізати помідори кружечками і розкласти на кухонній дошці. Кілька шарів слід ізолювати один від одного за допомогою харчової плівки. Нарізані томати потрібно на кілька годин поставити в морозильну камеру – шматочки не змерзнути між собою. Тепер можна перекласти їх пакет і додавати хоч в салат, хоч в піцу.

Реклама

Найсоковитіші сорти помідорів заморожують – у вигляді соку. Для зберігання підійдуть маленькі пластикові пляшки з-під напоїв або силіконові форми для кексів. Коли сік добре застигне, перекладіть ці "шайбочки" в пакети. Якщо помідори є, а пляшок і формочок немає, підійдуть звичайні пакети для бутербродів. Тепер в будь-який момент можна додати справжній томатний сік в блюдо, а можна просто розморозити його і випити.

Якщо ви хочете заморозити на зиму домашню томатну пасту, розкладіть її в формочки для льоду. Якщо таких немає, викладіть невеликими порціями на дошку і заморозьте. Потім складіть в пакет і використовуйте в міру необхідності. Так жоден грам томатної пасти не пропаде.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати справжню томатну пасту. Сайт "Сьогодні" також писав, які продукти ні в якому разі не можна заморожувати.