Лайфхак: як виправити пересолений плов

13 квітня 2020, 16:03
Що робити, якщо ви пересолили готовий плов

Сухофрукти допоможуть виправити пересолений плов

Пересолений плов з м'ясом – справжній кошмар для будь-якого кулінара. Але викинути страву і приготувати нову – не єдиний варіант. Ми поділимося порадами, які допоможуть врятувати зіпсований плов.

Як виправити плов, якщо він пересолений

Сухофрукти допоможуть виправити пересолений плов

Реклама
  • Ефективний спосіб – марлевий пакетик з рисом. Візьміть велику жменю сирої крупи, ретельно промийте її, помістіть в марлевий мішечок і занурте в тільки що приготовану гарячу страву. Залиште рис в марлі на 20-30 хвилин, причому періодично переміщайте, щоб він вбирав сіль у всіх шарах. При необхідності влийте трохи окропу або бульйону, щоб плов не став сухим.
  • Якщо ви трохи переборщили з сіллю, додайте в блюдо попередньо замочені сухофрукти (родзинки, чорнослив, курагу). Ці інгредієнти розбавлять солоність і додадуть плову пікантний смак.
  • Відмінний спосіб, який допоможе прибрати зайву сіль з плову – сира картопля. Очистіть один або кілька коренеплодів середнього розміру, втопите їх в рисі, проваріть 5-15 хвилин – картопля вбере в себе зайву сіль. Потім акуратно дістаньте шумівкою.
    Читайте також:
  • В пересолений плов можна додати порцію смажених овочів і/або вареного рису.
  • Якщо плов злегка пересолений, спробуйте додати що-небудь кисле: лимонний сік, винний або яблучний оцет. Це допоможе відволікти смакові рецептори.
  • Можна дістати частину пересоленного рису шумівкою, промити в холодній воді і додати назад. Після цього потрібно буде прогріти блюдо.
  • Популярний варіант усунення помилки – додавання гранатових зерняток. Нестандартний смак маскує легкий пересіл. Можна використовувати і інші кислі ягоди.

Дивіться відео, як приготувати плов по рецепту Олексія Суханова:

Якщо ви пересолили плов в мультиварці або на сковороді, використовуйте будь-який із зазначених вище способів.

Реклама

На замітку

Щоб не зіпсувати плов в подальшому, додавайте сіль в кінці процесу, приблизно за 5-10 хвилин до повної готовності і вимкнення вогню. Якщо ви зробите це раніше, то вся рідина випарується через термічний вплив, а сіль залишиться.

Нагадаємо, раніше ми писали, як врятувати пересолений суп. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, що робити, якщо ви пересолили соус .