Головна Сьогодні

Як виправити пересолений суп: корисні поради

Солоний суп може варіюватися від злегка неприємного до сильно солоного і неїстівного

Ви додали зайву щіпку або кришка сільнички зісковзнула, і тепер ваш суп занадто солоний. Ця проблема знайома багатьом. але вилити суп і зварити новий – не єдиний варіант. Зазвичай ви все ще можете виправити пересолену страву.

Розвести водою або бульйоном, відволікти смакові рецептори або додати крохмалисті продукти, які вберуть зайву сіль – все це хороші рішення, якщо суп пересолений. Наші лайфхаки повинні допомогти, але вони будуть марні, якщо ви випадково висипали в каструлю вміст цілої сільнички.

Розведіть пересолений суп водою або бульйоном

У рідкий суп влийте більше води або бульйону
У рідкий суп влийте більше води або бульйону
Фото: Depositphotos

Пересолений суп легко виправити, просто додавши більше води або бульйону без хлориду натрію. Використовуйте цей лайфхак, якщо ви варите рідкий суп. Для супів-пюре і крем-супів такий варіант не підходить, тому що порушує їх консистенцію. Наливайте воду поступово,щоразу пробуючи страву на смак, щоб вчасно зупинитися.

Додайте кислинку

Якщо ви злегка пересолили овочевий суп, додайте трохи лимонного соку або оцту, приблизно чайну ложку. Кислота цих інгредієнтів відверне ваші смакові рецептори. Іноді одна-дві щіпка цукру на додаток до кислоти або замість неї допоможе збалансувати смак супу.

Влийте вершки або сметану

В пересолений томатний суп додайте сметану
В пересолений томатний суп додайте сметану
Фото: freepik.com

Якщо суп занадто солоний, додавання вершків або сметани допоможе пом'якшити його смак. Такий варіант найкраще підходить для томатних супів і супів у мексиканському стилі.

Але якщо ваш суп і так вже на вершковій основі, додавання більшої кількості вершків або сметани може зробити його смак занадто молочним, так що будьте обережні.

Додайте картоплю

Картопля та інші крохмалисті продукти вберуть трохи солі і пом'якшать смак супу. Локшина і рис – інші хороші варіанти. Ви навіть можете спробувати додати цілу картоплину, щоб вона ввібрала сіль, а потім видалити її перед подачею на стіл.

Дивіться відео, як приготувати морквяно-імбирний суп:

Крохмалисті добавки також роблять суп трохи густішим, так що ви можете влити більше води, щоб розбавити суп без шкоди для консистенції. Такий спосіб зазвичай підходить для помірно солоних супів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити смачний пісний борщ. "Сьогодні" також ділилися рецептом вершкового супу з креветками.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти