Лайфхак: що робити, якщо ви пересолили соус

11 лютого 2020, 19:43
Пересолене блюдо можна виправити

Пересолений соус – справжній кошмар для будь-якого кулінара. Але не поспішайте виливати його в унітаз. Ми поділимося порадами, які допоможуть врятувати зіпсовану страву.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Реклама

Читайте також:

Як врятувати зіпсований соус

Реклама
  • Якщо ви пересолили французький вершковий або масляний соус, розбавте його вершками або додайте трохи коричневого цукру.
  • Нейтралізувати сіль в томатних соусах також допоможе коричневий цукор. Завдяки своїй солодощі він створить смакової контраст.
  • У більш легкий соус, наприклад, на трав'яній основі, вичавіть трохи лимона; його кислота допоможе збалансувати солоність.

Те ж саме стосується і консистенції соусу. Якщо соус був занадто сильно уварений, розбавте його несолоним бульйоном. Додавання вина – ще один варіант, хоча це трохи ризиковано; якщо алкоголь не випарується повністю, соус стане гірким. Якщо ви вирішили додати вино, то будьте готові тушкувати соус ще деякий час, поки спирт не випарується.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати класичний хумус . Ми також ділилися рецептом соусом сацебелі .