Курка в апельсиновому маринаді: рецепт дня

28 листопада 2019, 11:51
Рецепт ароматних запечених гомілок в духовці

Курячі гомілки в духовці

Шукаєте незвичайний рецепт приготування курячих гомілок? Тоді запечіть ніжки разом з пряним апельсиновим маринадом .

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на мангалі:

Реклама

Незважаючи на простоту приготування, ця страва виходить дуже ароматною, смачною і соковитою.

Читайте також:

Реклама

Курячі ніжки з апельсинами в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 10-12 курячих гомілок
  • 1 апельсин

Для маринаду:

  • Сік 1 апельсина
  • 1-2 ст. л. оливкового масла
  • 2 ч. л. гранульованого часнику
  • 1 ч. л. сушеного базиліка
  • 1 ч. л.куркуми
  • 1 ч. л.солодкої меленої паприки
  • 0,5 ч. л. гострої меленої паприки
  • 0,5 ч. л.свежемолотого чорного перцю
  • 0,5 ч. л. меленого імбиру
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. З гомілок відсунуту шкіру, щоб маринад краще просяк м'ясо.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду, викласти гомілки в пакет із застібкою, залити маринадом, ретельно перемішати. Прибрати пакет в холодильник мінімум на 1 годину. Під час маринування обов'язково кілька разів перемішати м'ясо.
  3. Перед запіканням заздалегідь вийняти пакет з холодильника, обтрусити з гомілок маринад (маринад зберегти!), щкіру повернути на місце. Апельсин нарізати товстими скибочками, кісточки видалити.
  4. Духовку розігріти до 180-200 °С.
  5. Деко застелити папером для випічки, розкласти гомілки в один шар, між ними покласти скибочки апельсина.
  6. Запікати гомілки до готовності. Це займе близько 40 хвилин, змащуючи кожні 10 хвилин маринадом.

Як подавати курячі гомілки

Запечені курячі ніжки смачно їсти разом з відвареним рисом, булгуром, кускусом або картопляним пюре. Їх також можна подати з овочевим салатом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти курячі ніжки на грилі . "Сьогодні" також писали, як приготувати курячі гомілки в сметані .