Кулінарний тренд з ТikTok: що таке хмарний хліб і як його приготувати

26 серпня 2020, 13:14
Найскладніше в приготуванні хмарного хліба – знати, коли припинити збивання

Хмарний хліб – ще один вірусний рецепт з соцмережі ТikTok поряд з корейською дальгона-кавою і пластівцями з міні-панкейків. Для його приготування потрібно всього три основних інгредієнта – яєчні білки, цукор і кукурудзяний крохмаль. Всі продукти збиваються в пишну масу, що нагадує безе, після чого суміш запікається в духовці близько 25 хвилин.

Звичайно, це не традиційний хліб в звичному розумінні, але страва виходить настільки повітряною і пухнастою, немов це справжня хмаринка. За словами одного з користувачів, хмарний хліб подібний до чистого полотна – можна грати з його формами, розмірами і кольорами, кожен раз створюючи нові кулінарні шедеври.

Реклама

Інгредієнти для хмарного хліба

Хмарний хліб містить мінімум інгредієнтів

Яєчні білки. Це те, що додасть вашому хмарному хлібу легкість і пишність. Головне, щоб в них не потрапило ні краплі жовтка. Поки яйця холодні, їх зручніше розділяти на білки і жовтки, але білки збиваються краще, коли досягнуть кімнатної температури.

Цукор. Використовуйте звичайний білий цукор. Дуже добре, якщо він буде дрібним.

Читайте також:

Реклама

Кукурудзяний крохмаль. Він потрібен, щоб ввібрати зайву рідину зі збитих білків. Кукурудзяний крохмаль також робить безе блискучим.

Харчовий барвник. Додавати його необов'язково, тільки якщо ви хочете зробити "хмаринку" барвистою.

На що схожий хмарний хліб

Хмарний хліб можна фарбувати в різні кольори

Реклама

Якщо чесно, хмарний хліб більше радує своїм зовнішнім виглядом, ніж смаком. Він гарний, пухнастий, повний крихітних пухирців повітря, дуже м'який і приємний, але досить прісний.

Дивіться відео, як приготувати хліб за 5 хвилин:

Хмарний хліб легкий і повітряний, чимось нагадує маршмеллоу. За текстурою він схожий на американський білковий бісквіт "Їжа ангелів".

Хмарний хліб: рецепт приготування

Хмарний хліб: рецепт з фото

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 110 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 великих яєчних білка
  • 2,5 столові ложки цукру (30 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (10 г)
  • Харчовий барвник – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. Збийте яєчні білки до утворення білої піни.
  3. Поступово додайте цукор і збивайте, поки не почнуть утворюватися маленькі бульбашки.
  4. Просійте кукурудзяний крохмаль і продовжуйте збивати на високій швидкості до міцних піків, поки білки не перетворяться на блискуче густе безе, приблизно 5-6 хвилин.
  5. Викладіть безе на деко, вистелене пергаментним папером, і сформуйте пухнасту хмаринку або гірку.
  6. Випікайте 20-25 хвилин. Зовні хліб буде світло-золотисто-коричневого кольору. Дайте охолонути і подавайте.

Корисна порада

Якщо ви хочете додати ароматизатор (екстракт для випічки) або барвник в хмарний хліб, додавайте його разом з крохмалем.

Дивіться відео з покроковим рецептом хмарного хліба:

@abimhn

cloud bread!!! dope recipe from @linqanaaa ##cloudbread##MyBFF##foryou##fyp##bakingrecipe##homemade##homechef##clouds##avatar##cake##meringue

♬ Steven Universe – L.Dre

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно збивати яєчні білки.