Кролик в вершково-грибному соусі: рецепт дня

30 січня 2020, 14:39
Готуємо тушкованого кролика на сковороді

Кролик у вершково-грибному соусі

Маринований у вині кролик, приготований під соусом з зернистої гірчиці, вершків і сушених білих грибів – прекрасний варіант для зимової вечері.

Дивіться відео, де в Україні вирощують кращих кроликів:

Реклама

М'ясо кролика нежирне, дієтичне і дуже смачне, якщо правильно його приготувати. Кращий гарнір до кролика – це картопляне пюре, відварений рис або полента. Крім цього, його можна доповнити з булгуром, кускусом або тушкованими овочами.

Читайте також:

Реклама

Кролик в вершково-грибному соусі

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 177 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для кролика:

  • 1 кролик, розрізаний на порційні шматки
  • 1/2 склянки сухого білого вина для маринування
  • 1-2 зубчики часнику
  • Гілочка розмарину
  • Сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • Жменя сушених білих грибів, попередньо замочених в теплій воді
  • 2 цибулинки шалот
  • Трохи свіжого або сушеного чебрецю
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 1/2 склянки води або рідини, в якій замочували гриби
  • 2 ст.л. негострої зернистої гірчиці
  • 100-150 г жирних вершків
  • Масло для обсмажування
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Кролика посолити, поперчити, обваляти в дрібно посіченому розмарині, скласти в ємність з кришкою, додати роздавлені зубчики часнику і залити сухим вином. Поставити в холодильник маринуватися на шість-вісім годин.
  2. Перед приготуванням кролика вийняти, промити водою і обсушити, маринад вилити.
  3. Кролика, попередньо замаринованого, обсушеного серветками покласти на сильно розігріту сковороду з маслом, обсмажити шматочки до рум'яного кольору. Викласти підрум'яненого кролика в сотейник.
  4. На сковороду, де обсмажується кролик, покласти дрібно нарізану цибулю-шалот, обсмажити його до прозорості, додати попередньо замочені гриби без рідини, готувати 2-3 хвилини. Потім додати вино, рідину від грибів або воду, чебрець, сіль, гірчицю, довести рідину до кипіння і залити нею кролика. Тушкувати на повільному вогні під кришкою, доливаючи воду при необхідності, протягом 40-50 хвилин або до м'якості.
  5. Коли кролик буде готовий, вийняти його з рідини, в якій він тушкувався, поставити в тепле місце. Соус, якщо він рідкий, трохи випарити. Потім зменшити вогонь на мінімум, додати вершки, обережно помішуючи. Повернути кролика в соус.

Як подавати страву

Готового кролика подавати разом с соусом, хрустким білим хлібом і вином.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика . "Сьогодні" також ділилися рецептом кролика по-мальтійські .