Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Кролик з розмарином і часником: рецепт від Жерара Депардьє

Готуємо кролика за рецептом відомого французького актора

Жерар Депардьє відомий своєю любов'ю до виноробства. Але він не тільки виробляє алкоголь, але і є автором кулінарної книги під назвою "Моя кухня". У шести розділах описані рецепти салатів, супів, закусок, страв з риби, м'яса і птиці, а також десертів з особистими коментарями актора про купівлю, вибір і підготовку продуктів.

Дивіться відео, де вирощують кращих кроликів:

Коли Жерар був маленьким, його батько часто готував печеню з кролика. Через багато років Депардьє вирішив поділитися сімейним рецептом у своїй книзі.

Кролик з розмарином, білим вином і часником

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • близько 147 ккал на 100 г

Складові:

  • 6 цибулин-шалот
  • 4 зубчики часнику
  • 4 гілочки розмарину
  • 50 г вершкового масла
  • 1 тушка кролика, розібрана на порційні шматки
  • 1 склянка сухого білого вина
  • 1 склянка води
  • Сіль і мелений перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю-шалот і часник, залишивши їх цілими. Зніміть листочки з гілочок розмарину.
  2. Розтопіть вершкове масло у великій чавунній каструлі. Додайте шматочки кролика і підрум'яньте їх з усіх боків.
  3. Коли вони стануть золотистими, влийте біле вино і воду. Приправте сіллю і перцем, додайте розмарин, цибулю-шалот і часник, потім накрийте кришкою і тушкуйте протягом 1 години, перевернувши шматочки один або два рази під час приготування.
  4. Подавайте кролика прямо в каструлі.

Жерар Депардье является автором кулинарной книги
Жерар Депардье является автором кулинарной книги / Фото: AFP


Як вибрати кролика для тушкування

Якщо ви купуєте кролика на ринку, перевірте, чи залишений на тушці пухнастий хвостик тваринки (як варіант – одна лапка з хутром і кігтиками). А щоб переконатися, що ви берете здорову заколоту тварину, попросіть продавця показати сертифікат якості товару і клеймо на тушці.

Якщо ж ви купуєте м'ясо кролика в магазині, то крім клейма і сертифіката, на упаковці повинен стояти чіткий термін придатності товару і назва фірми-постачальника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика. "Сьогодні" також ділились рецептом кролика по-мальтійськи.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти