Крем-суп з білими грибами і часниковими грінками

25 вересня 2018, 17:35
Готуємо осінній крем-суп з насиченим грибним смаком

Крем-суп з грибів. Фото: depostphotos.com

Поживний і ароматний грибний крем-суп   – ідеальне блюдо для осіннього обіду. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені гриби. 

Грибний крем-суп 

Реклама

Інгредієнти на 4 порції: 

  • 150 г білих грибів
  • 300 г печериць
  • 2 шт. картоплі
  • 300 мл вершків
  • 300 мл молока
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілочка петрушки
  • кілька шматочків білого хліба
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. вершкового масла
  • сіль, перець – за смаком
  • Лук-порей – 1 шт. (тільки біла частина)

Рецепт приготування:

  1. Всі гриби промиваємо, просушуємо від зайвої вологи і нарізаємо шматочками.
  2. На розігріту сковороду додаємо оливкову олію, вершкове масло і злегка обсмажуємо цибулю, додаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, на середньому вогні готуємо 5-7 хвилин, потім сюди ж додаємо всі гриби.
  3. У каструлю вливаємо суміш вершків і молока і доводимо до кипіння.
  4. Після того як гриби обсмажили до золотавого кольору, з'єднуємо вміст сковороди з сумішшю молока і вершків. Все разом збиваємо в блендері, якщо суміш занадто густа – додаємо ще трохи молока.
  5. Повертаємо все в каструлю і на повільному вогні, весь час помішуючи, доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.
  6. Суп готовий, але нам ще потрібно доповнити його грінками. Для цього шматочки білого хліба, натираємо сумішшю оливкової олії і 1 зубчику часнику та відправляємо на 15 хвилин в духовку при 140 градусах.
  7. Можна доповнити наш крем-суп одним білим грибом, обсмаженим з невеликою кількістю подрібненого волоського горіха.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Реклама

Дивіться відео, як виростити гриби в банці: