Крем-брюле "Карамель": рецепт французького десерту від Лізи Глинської

12 листопада 2018, 15:20
Відомий кондитер розповіла, як приготувати крем-брюле на власній кухні

Ліза Глінська Фото: instagram.com/lizaglinskaya

"Крем-брюле "Карамель" (дослівно з французької "обпалені вершки") – знаменитий французький десерт на основі крему англез. Класичний варіант крем-брюле має вершковий смак з ноткою ванілі. Але оскільки в ньому яскраво виражений смак жовтків, які складають основу рецепта , я вважаю за краще готувати цей десерт на основі карамелі. Вона чудово маскує смак жовтка! Якщо у вас немає газового пальника, не біда: крем-брюле навіть без карамельної скоринки просто чудовий. Насолоджуйтесь!", – написала Ліза Глинська в своєму Instagram.

Крем-брюле "Карамель"

Реклама
Крем-брюле від Лізи Глінської
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Складові:

  • Вершки (жирність 18-21%) – 500 мл
  • Яєчні жовтки (6 штук) – 120 г
  • Стручок ванілі (насіння)
  • Цукор – 140 г
  • Вода – 30 мл

Рецепт приготування:

  1. У сотейник налити воду, потім додати цукор і поставити на вогонь. Не заважати! На низьких градусах є ймовірність кристалізації цукру, тому потрібно лише злегка нахиляти сотейник, а не перемішувати суміш. Варити до стану коричневої карамелі.
  2. Змішати жовтки з 1/4 вершків.
  3. Зняти карамель з вогню і відразу ж, тонкою цівкою, залити в карамель гарячі вершки (без жовтків!) З насінням ванілі. Перемішати.
  4. Процідити карамельні вершки через сито і з'єднати з жовтками.
  5. Розлити отриманий крем (на вигляд, звичайно, він поки нагадує більше соус) по керамічних формочках.
  6. Запікати крем-брюле на водяній бані: формочки з кремом поставити в глибоку ємність (лист), налити окріп до середини формочок і помістити в духовку, розігріту до 130 С, на 25-30 хвилин.
  7. Після закінчення часу вимкнути духовку і злегка відкрити дверцята. Не виймаючи десерт з духовки, дати йому повністю охолонути. Не переживайте: у гарячому стані крем-брюле злегка "тремтить" в центрі.
  8. Коли крем охолоне, поставити його в холодильник і залишити ще на кілька годин.
  9. Перед подачею присипати крем-брюле тростинним цукром і обпалити поверхню за допомогою газового пальника для створення тонкої карамельної скоринки. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до 3-х діб.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничної панна котти. Ми також розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати сметанне суфле з ягодами на сніданок: