Рецепт крем-брюле: готуємо десерт з карамельною скоринкою

Знаменитий французький десерт легко зробити в домашніх умовах

За право називатися батьківщиною крем-брюле сперечаються кілька країн. Нам цей десерт, звичайно, відомий під французькою назвою – crème brûlée, що в перекладі означає "обпалені вершки". Але є ще і англійський "палений крем", і іспанський "каталонський крем" – те ж крем-брюле, тільки під іншими назвами.

Крем брюле

Реклама

creme-brulee-decorate-with-white-petals-on-white-plate_1428-153

Фото: schantalao / Freepik

Складові:

Реклама
  • 500 мл вершків 35% жирності
  • 5 яєчних жовтків
  • 1 стручок ванілі (або 1 чайна ложка ванільного екстракту)
  • 5 ст. ложок білого цукру
  • 2 ст. ложки коричневого цукру
  • будь-які заморожені ягоди

Рецепт приготування:

1. Розріжте стручок ванілі і вишкребіть з нього насіння. Потім покладіть стручок і насіння в вершки. Якщо у вас немає стручків, а тільки звичайний ванільний екстракт, просто змішайте його з вершками. Поставте вершки з ваніллю в духовку і нагрівайте при температурі 180 градусів, але не доводьте до кипіння. Коли вершки нагріються і просочаться запахом ванілі, пропустіть їх через сито або марлю, щоб очистити від залишків стручка і насіння.

2. Окремо змішайте жовтки з білим цукром. Поступово додайте в яєчну суміш підігріті вершки. Розлийте крем по формах, поставте в глибоке деко і налийте в нього води – так, щоб вона доходила до середини формочок. Випікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Реклама

3. Дістаньте деко з духовки і дайте крему охолонути. При цьому воду з деко не зливати. Коли крем охолоне, поставте формочки в холодильник на кілька годин – чим більше крем простоїть в холодильнику, тим краще.

4. Незадовго до подачі дістаньте крем з холодильника і посипте коричневим цукром. Карамелізувати цукор можна за допомогою спеціального пальника, але є і більш простий варіант – поставити крем під розпечений гриль.

5. Потім остудіть крем, а заморожені ягоди, навпаки, нагрійте на вогні і прикрасьте ними крем в кожній формочці.

Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом крем-брюле з малиною. Крім цього, ми розповідали, як легко витягти панна котту з формочок.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти