Червона риба: ТОП-5 рецептів страв з лосося

20 січня 2020, 16:27
Червона риба не тільки смачна, але і дуже корисна

Як перевірити якість червоної риби

Лосось – риба дуже ситна і при цьому досить низькокалорійна. Червона риба багата поліненасиченими жирними кислотами, які служать чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань, запалень суглобів, покращують зір, стан шкіри і волосся.

Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:

Реклама

Найчастіше червону рибу смажать на сковороді або на грилі, або запікають у духовці. Але з лосося також можна готувати закуски, салати і супи.

Читайте також:

Реклама

Яєчня з лососем і авокадо

Яєчня з лососем і авокадо / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 2 свіжих яйця
  • 2 тонких скибочки слабосоленого або копченого лосося
  • Невеликий пучок руколи
  • 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
  • Трохи свіжовичавленого лимонного соку
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте яйця на олії, посоліть і поперчіть.
  2. Перемішайте кубики авокадо з руколою, викладіть на тарілку разом з скибочками лосося. Збризніть все лимонним соком і посипте щіпкою перцю.
  3. Як тільки яйця повністю приготуються, перекладіть їх на тарілку і відразу ж подавайте.
  4. Ви можете доповнити такий сніданок тостами, свіжим хлібом або пітою.

Рулет зі шпинату з вершковим сиром і лососем

Шпинатний рулет з начинкою

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 400 г шпинату
  • 5 яєць
  • 100 г тертого сиру твердих сортів
  • 3-4 ст. л борошна
  • Сіль за смаком
  • 400 г сиру типу "Філадельфія"
  • 400 г слабосоленого лосося

Спосіб приготування:

  1. Розморозити шпинат, подрібнити в кухонному комбайні.
  2. Змішати зі збитими яйцями. Додати борошно, тертий сир і дрібку солі. Перемішати.
  3. Вилити шпинатну суміш на деко, застелене пекарської папером і добре розрівняти лопаткою.
  4. Випікати при 180 ºС протягом 20 хвилин. Готовий корж викласти на рушник разом з папером, трохи остудити.
  5. Видалити папір і згорнути корж в рулет. Залишити до повного охолодження.
  6. Розгорнути рулет і намазати вершковим сиром.
  7. Зверху на сир викласти тонко нарізані пластинки риби.
  8. Згорнути в щільний рулет. Загорнути у фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.
  9. Дістати з холодильника, нарізати кружечками і подавати до столу.

Салат "Цезар" з лососем

"Цезар" з лососем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Салат айсберг
  • Малосольний лосось
  • Помідори черрі
  • Часникові сухарики з білого хліба
  • Тертий пармезан
  • Салатна заправка "Цезар"

Для заправки (на 500 мл соусу):

  • 500 мл домашнього майонезу
  • 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем)
  • 10 г каперсів
  • 1 ч.л. гірчиці
  • Трохи часнику або зелені

Спосіб приготування:

  1. Спочатку зробити соус: подрібнити в блендері анчоуси і каперси, змішати з гірчицею і майонезом.
  2. Салат розібрати на листя і нарвати руками на невеликі шматочки. Рибу нарізати довільними скибочками. Кілька тонких довгих шматочків залишити для прикраси (згорнути в "трояндочки").
  3. Помідори розрізати на чотири частини.
  4. Змішати салатні листя, рибу і помідори з заправкою за смаком, викласти на тарілку. Додати сухарики і посипати тертим сиром.
  5. Тарілку можна прикрасити половинками помідорів-чері, "трояндочками" з лосося, маслинами і шматочками лимона.

Крем-суп з лососем

Суп з рибою / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 300 г філе лосося
  • 2 картоплини
  • 1 кабачок
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 100 г цвітної капусти
  • 1 болгарський перець
  • 150 мл жирного молока
  • Лавровий лист
  • Петрушка
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кабачок, моркву, цвітну капусту, цибулю і картоплю. Викладіть в чашу мультиварки. Додайте болгарський перець, філе лосося, нарізаного кубиками, лавровий лист, посоліть і залийте водою. Готуйте протягом 1 години, встановивши програму "Тушкування".
  2. Перелийте суп в чашу блендера, знявши шкірку з перцю. Збийте, додайте молоко, сіль і перець за смаком. Ще раз збийте і перелийте в каструлю, залишивши в чаші блендера трохи супу.
  3. Додайте в чашу блендера трохи зелені петрушки, ще раз збийте і перелийте в каструлю.
  4. Подавайте, додавши в тарілку трохи петрушки і скибочку вареного лосося.

Запечений лосось в медовій глазурі

Запечена червона риба

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 680-900 г лосося
  • 1 чайна ложка рожевої солі
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 2 чайні ложки куркуми
  • 1,5 столові ложки меду
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сік з 1 великого лимона

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 175 ° С.
  2. Помістити лосося в скляну форму для запікання і приправити сіллю, перцем і куркумою.
  3. Полити медом і постаратися рівномірно розподілити його ложкою.
  4. Скропити рибу оливковою олією і полити лимонним соком.
  5. Не накриваючи, запікати лосося 30 хвилин, потім включити режим бройл на 5 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати теплий салат з брокколі і лосося . "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з лаваша з лососем .