Консервація редиски: три рецепти смачних домашніх заготовок

21 квітня 2020, 18:28
Рецепти заготовок з редиски

Редис на зиму

Навесні редиску купують навіть ті, хто віддає перевагу іншим овочам . Адже вона першою радує нас після зимових маринованих огірків і квашеної капусти.

Але свіжим редис зберігається не довше двох-трьох днів, потім він в'яне, м'якоть стає жорсткою. Якщо ви хочете продовжити свіжість овоча, зробіть з нього смачні заготовки за нашими рецептами.

Реклама

Маринований редис швидкого приготування

Для непередбачуваних Близнюків кращий варіант – редиска

Час приготування:

  • 35 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г редиски
  • 2-3 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. морської солі
  • 4 ч.л. оцту 6%
  • 5-6 шт. чорного перцю горошком
  • 1 стакан води
  • 1 молодий часник
  • 1 ст.л. рослинної олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Редис помити і зрізати кінчики. Розрізати вздовж на дві частини. Якщо редис круглий, нарізати кружальцями завтовшки 0,3-0,5 см, скласти в зручну банку, пересипати нарізаним молодим часником, бажано білої частиною.
  2. У сотейнику закип'ятити воду, додати сіль, цукор, оцет, олію, перець горошком, розмішати. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, зняти сотейник з плити.
  3. Залити гарячим маринадом редиску, накрити банку кришкою і залишити при кімнатній температурі до остигання.
  4. Як тільки рідина охолоне, маринована редиска швидкого приготування готова. Перекласти закуску в глибоку миску і подавати.

Салат з редису на зиму

Редиску можна консервувати цілою або шматочками

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої редиски
  • 1 л чистої холодної води
  • 2-4 лаврових листки
  • Невеликий пучок свіжого кропу
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. 9% оцту
  • 2-3 ст.л. солі
  • Трохи коріандру за бажанням

Дивіться відео, як смачно приготувати редис:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати і простерилізувати літрові або півлітрові банки.
  2. Нарізати редис і часник товстими кружечками і викласти їх шарами: шар редису, кілька гілочок кропу, кілька шматочків часнику і так далі.
  3. У киплячій воді розчинити сіль, додати перець і інші прянощі.
  4. Готовий розсіл залити в банки, додати оцет. Закатати банки.

Закуска з редиски на зиму

Редис на зиму

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • Близько 800 г редиски
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубки часнику
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • Червоний перець за смаком
  • Парасольки кропу
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. оцту

Спосіб приготування:

  1. Редис помити, обрізати кінчики, впорядкувати за розміром, великі коренеплоди можна розрізати навпіл, але укласти їх в окрему банку.
  2. На дно літрової банки викласти цибулю, часник, горошинки чорного перцю, лавровий лист, перець червоний гіркий, квітки кропу.
  3. Щільно укласти редис в банку і на 5-6 хвилин залити окропом.
  4. Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор.
  5. Оцет влити в банку.
  6. Залити банку киплячим маринадом (спочатку буде темного кольору, потім, при з'єднанні з оцтом, стане рожевим). Банки закатати, укрити ковдрою до повного охолодження. Закуска буде смачніше, якщо дати їй настоятися не менше місяця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати весняний салат з редису з огірками, авокадо, черрі і капустою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом холодного супу з авокадо і редискою .