Коктейльна п'яТниця: як приготувати популярний "Негроні"

27 листопада 2020, 16:52
Народжений у Флоренції, він став класикою

Смачна суміш з джину, вермуту і бітера – з розряду "незабутніх". У ці лави його вписали в Міжнародній асоціації барменів. Як розуміємо, все не просто так. Тоді приготуємо "Негроні" у скрасимо в його компанії свій п'ятничний вечір.

Починалося все у Флоренції, на початку 20 століття. Ім'я коктейлю подарував аристократ, військовий і просто любитель хороших спиртних напоїв – Камілло Негроні. Одного разу, приїхавши додому до Флоренції із США, синьйор Камілло зайшов в свій улюблений бар з метою випити. Тоді в США лютував "Сухий закон", то можемо собі уявити, з яким розмахом Камілло хотілося відпочити. Причому він сам вказав на алкоголь, який треба було змішати. Присутні схвалили результат і прозвали цей напій на честь Негроні.

Реклама

Читайте також:

Важливо: "Негроні" – аперитив. П'ють його перед їжею, він пробуджує апетит.

Що знадобиться

  • джин, вермут і бітер – по 30 мл
  • лід (кубики) – 100 г
  • скибка помаранча

Як приготувати

Фото: Instagram/negroni/szn
  1. Лід покласти на дно келиха.
  2. Покрити лід джином, вермутом і бітером.
  3. Перемішати коктейль за допомогою чайної або коктейльної ложки.
  4. Опустити скибку помаранча в коктейль (або закріпити її на краю келиха).

А тут читайте про коктейль "Дайкірі" народжений на Кубі, який обожнював Ернесто Гемінгуей.