Коктейлі на Новий рік: ТОП-10 святкових рецептів

11 грудня 2020, 18:20
Ідеї алкогольних напоїв на будь-який смак

/ Фото: Pexels

А чому б і ні? Чому б не урізноманітнити зустріч Нового року-2021 яскравими класними коктейлями? Вони можуть виступити в ролі аперитиву, або стати завершальним акордом свята. Тут зібрані 10 прекрасних варіянтів святкових коктейлів. Але є одне але. Металевий Бик не дуже любить, коли алкоголю забагато. Враховуйте це.

Кориця по-французьки

Реклама
Фото: Іnstagram.com/bouquetgarnisev/

Інгредієнти

  • 30 мл – коньяк
  • 10 мл – карамельний сироп
  • 60 мл – яблучний сік
  • 10 г – кориця в паличках
  • лід


Як приготувати

  1. З'єднайте всі інгредієнти.
  2. Додайте лід, збийте.
  3. Прикрасьте корицею.


Випий морквину

Реклама
Фото:Іnstagram.com/cognac_beer_vine/

Інгредієнти

  • 50 мл – джин
  • 20 мл – сік лимона
  • 10 мл – сік апельсина
  • 20 мл – морквяний сік

Як приготвувати

  1. Змішуємо інгредієнти, прикрашаємо меленим перцем.

Помаранчева квітка

Реклама
Фото:Іnstagram.com/cognac_beer_vine/

Інгредієнти

  • 40 мл – джин
  • 40 мл – сік помаранчевий
  • 5 мл – сироп Гренадін

Як приготувати

  1. Джин і помаранчевий сік збити в шейкері.
  2. Процідити в коктейльний келих.
  3. Обережно налити сироп на дно келиха.

Джек фрост

Фото: Іnstagram.com/worldcakes

Інгредієнти

  • Легкий кукурудзяний сироп або мед для країв келихів
  • Кокосова стружка для декору
  • 1 ск ананасового соку
  • 1/2 ск Блю Кюрасао
  • 1/2 ск горілки або світлого рому
  • 1/2 ск кокосових вершків
  • лід


Спосіб приготування

  1. Налийте тонкий шар кукурудзяного сиропу на тарілку і занурте края в сироп, потім занурте в кокосову стружку.
  2. У блендері змішати лід, ананасовий сік, Блю Кюрасао, горілку та кокосові вершки до отримання бажаної консистенції. Розлити по склянках і одразу ж подавати.

Епрессо мартіні

Фото: Іnstagram.com/ars_vitae_hotels/

Інгредієнти

2 чарки еспресо або міцної розчинної кави

  • 2 чарки мартіні
  • 2 краплі ванільного екстракту

Спосіб приготування

  1. Змішайте все в шейкері або банку з льодом і гарненько струсіть.
  2. Подавайте коктейль у будь-якому келиху, який подобається.

Журавлинна "Маргарита"

"Маргарита" з журавлиною
Фото: pixabay.com

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 чашки срібною текіли
  • 1 1/3 чашки журавлинного соку
  • 1 чашка оранжевого лікеру, такого як Куантро або Гранд Марньє
  • 2/3 склянки свіжого соку лайма
  • Лід

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте срібну текілу, журавлинний сік, апельсиновий лікер, сік лайма і лід у великому глечику і перемішайте.
  2. Перелийте коктейль у склянки або процідіть в келихи для "Маргарити" (без льоду).
  3. Подавайте напій відразу ж після приготування.

Егг-ног

Яєчний коктейль
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 мл молока
  • 150 мл вершків 10-20%
  • 2 яйця
  • 100 мл темного рому, віскі або бурбона
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • Мускатний горіх
  • Ванілін – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відокремте яєчні жовтки від білків. Нам знадобляться тільки жовтки.
  2. Додайте цукор і ванілін, ретельно перемішайте. Влийте вершки і молоко.
  3. Поставте на слабкий вогонь і нагрівайте, помішуючи віночком, стежачи за тим, щоб жовтки не згорнулися.
  4. Додайте корицю і варіть 15-20 хвилин або до бажаної консистенції. Заберіть паличку кориці.
  5. Влийте алкоголь і зніміть з плити. Перелийте в келихи і посипте мускатним горіхом. Подавайте напій теплим або охолодженим.

Коктейль "Мімоза"

Коктейль "Мімоза"
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1 хвилина

Інгредієнти:

  • 1/3 келиха шампанського
  • 1/3 келиха апельсинового соку
  • 1 ст.л. апельсинового лікеру

Спосіб приготування:

  1. Охолодіть всі напої.
  2. Налийте в келих для шампанського ігристе вино, апельсиновий сік і лікер.
  3. Подавайте відразу ж після приготування.

Зимова сангрія з сухофруктами

Сангрія з сухофруктами
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 фініків
  • 6 шт. кураги
  • 1/2 склянки сушеної журавлини
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/4 склянки бренді або коньяку
  • 750 мл вина Мерло
  • 100 мл газованої води
  • 2 ст.л. меду
  • Лід – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У великій ємності нагріти на слабкому вогні бренді, мед, дрібно нарізані фініки і курагу з журавлиною і родзинками. Не кип'ятити.
  2. Зняти отриманий мікс з вогню, дати охолонути.
  3. Влити в ємність з сухофруктами і бренді вино, розмішати. Поставити напій в холодильник на добу.
  4. Перед подачею перелити сангрію в глечик, додати газовану воду і лід.

Цитрусовий пунш на Новий рік

Пунщ из цитрусовых
Фото: marthastewart.com

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 450 мл фрешу з рожевого грейпфрута
  • 450 мл італійського кріпленого вина
  • 225 мл кампарі
  • 1 пляшка (750 мл) просекко брют або іншого сухого ігристого білого вина
  • Грейпфрут, апельсин і лимон Мейєра – для подачі
  • Лід
  • Газована вода – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Всі цитрусові добре помийте і наріжте тонкими кружечками.
  2. У чаші для пуншу змішайте грейпфрутовий сік, коки американо і кампарі. Додайте просекко, потім цитрусові і лід.
  3. Подавайте пунш, за бажанням розбавивши його газованою водою.

Порада: всі напої повинні бути добре охолодженими.

Тут знайдете рецепт коктейлю "М'ятний джулеп".