Коктейль "Мімоза": зимовий рецепт з журавлиною

29 листопада 2019, 17:08
Рецепт смачного коктейлю на Новий рік і Різдво від Даші Малахової

Коктейль "Мімоза" з клюквою

"Мімоза" – це популярний коктейль із шампанського і свіжовичавленого апельсинового соку.

Дивіться відео, як легко відкрити шампанське і вино:

Реклама

Ми пропонуємо видозмінити класичний рецепт і зробити коктейль з шампанським по-справжньому зимовим. Для цього досить додати журавлинне пюре і прикрасити келихи ягодами журавлини.

Читайте також:

Реклама

Коктейль "Мімоза" з журавлиною

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 76 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 100 мл шампанського
  • 100 мл апельсинового фрешу
  • 100 г замороженої журавлини
  • Цукрова пудра
  • Лід

Спосіб приготування:

  1. Разморозьте ягоди журавлини. Подрібніть в блендері і ретельно протріть через сито.
  2. Додайте в кожен келих по столовій ложці журавлинного пюре.
  3. Видавіть фреш з апельсина, процідіть його від м'якоті і кісточок.
  4. Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське.
  5. Щедро посипте коктейль "Мімоза" просіяною цукровою пудрою.

Як вибрати шампанське для коктейлю

Червоне, рожеве або біле – залежить від сорту винограду. Чим сухіше, тим менше цукру додали в напій. Форма пляшки і матеріал, з якого зроблена пробка, на смак і якість не впливають. В середньому, якісне українське шампанське коштує від 100 до 200 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коктейль "Маргарита" з журавлиною . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинною сангрії .