Класика грузинської кухні: суп харчо з ткемалі

19 березня 2018, 17:19
Традиційний суп харчо подають з ткемалі – гострим сливовим соусом

Класичний харчо з ткемалі Фото: depositphotos.com

Всупереч поширеній думці, справжній суп харчо готують не з бараниною, а з яловичиною. Назва "харчо"  грузинською мовою означає саме "яловичий суп".

Харчо з ткемалі

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 яловичої грудинки
  • 2 л води
  • 1/2 склянки рису
  • сіль
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 2 лаврові листки
  • 5 горошин запашного перцю
  • 2 ст.л. соусу ткемалі
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 ч.л. хмелі-сунелі
  • 1 ч.л. імеретинського шафрану
  • 2-4 зубчики часнику
  • 1 невеликий пучок кінзи
  • 1 невеликий пучок базиліка

Рецепт приготування:

1. Яловичину помити і нарізати шматками 4-5 см. Покласти в каструлю і залити холодною чистою водою. Довести до кипіння, зняти піну і варити близько 2 годин на середньому вогні.

2. М'ясо вийняти шумівкою на тарілку, бульйон процідити.

Реклама

3. Всипати в киплячий бульйон промитий рис і м'ясо. Приправити сіллю за смаком.

4. Цибулю почистити і дрібно нарізати, обсмажити на олії до прозорості.

5. Через 10 хвилин додати в суп підсмажену цибулю і всі спеції. Варити до готовності рису, близько 15 хвилин.

Реклама

6. Додати в харчо соус ткемалі і дрібно посічену петрушку. Варити ще 5-10 хвилин і зняти каструлю з плити.

7. Часник почистити і пропустити через прес. Кінзу і базилік помити і дрібно нарізати. Додати часник і зелень в суп. Дати настоятися протягом 10-15 хвилин перед подачею.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився кращими рецептами супу харчо. Ми також писали, як приготувати ледачі хачапурі на сковороді

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: