Класичне крем-брюле: рецепт Даші Малахової

28 серпня 2018, 16:53
Щоб зробити красиву карамельну скориночку, вам знадобиться гриль або спеціальна пальник

Крем-брюле від Даші Малахової. Фото: dashamalahova.com

За право називатися батьківщиною цієї солодощі й досі сперечаються Франція, Англія і Іспанія. Але це ніяк не заважає крем-брюле залишатися найпопулярнішим десертом. Смаки у нього можуть бути різними, але незмінним залишається одне – знаменита цукрова скоринка. 

Крем-брюле від Даші Малахової 

Реклама

Складові: 

  • 750 мл жирних вершків (30%)
  • 6 яєчних жовтків
  • 120 г цукру
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • 1 стручок ванілі
  • дрібка солі

Рецепт приготування: 

  1. Змішайте жовтки з вершками, сіллю і білим цукром до однорідності.
  2. Розріжте стручок ванілі уздовж, вишкребіть ножем насіння і додайте до жовтків.
  3. Перецідіть суміш, розлийте по формах, помістіть в глибоке деко і влийте стільки гарячої води, щоб закрити форми на половину висоти.
  4. Готуйте крем-брюле в розігрітій до 120 С духовці 50-60 хвилин.
  5. Готовому крему дайте охолонути, а незадовго до подачі посипте тростинним цукром і поставте під розпечений гриль, щоб утворилася карамельна скоринка, на 1-2 хвилини.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничної панна котти. Ми також розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле

Реклама

Дивіться відео, як приготувати сметанне суфле з ягодами на сніданок: